13-16 Mayıs tarihinde Marmaris’te düzenlenecek VIII. Ulusal Sağlık Kuruluşları Yönetimi Kongresinde sağlık yönetiminin genel konularının yanı sıra, sağlık yöneticilerinin özel sorumluluğu da tartışılacak. Hekimlerin uygulama hatalarında hastanenin kurumsal ve sağlık yöneticilerinin temsili sorumluluğu masaya yatırılacak.
“Sağlık Kurum ve Kuruluşları ile Sağlık Yöneticisinin Hukuksal Sorumluluğu” panelinin moderatörlüğünü İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın üstlendi. Panelde Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Sorumluluk Esasları, Sağlık Yöneticisi ve Sorumluluğu, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ve Hastane Yöneticilerinin Durumu, Yargıtay Kararları Işığında Sağlık Kurum ve Kuruluşları ile Sağlık Yöneticisinin Sorumluluğu ayrı ayrı değerlendirilecek.
Kongre hakkında açıklamada bulunan Sağlık Yöneticileri Derneği (SYD) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, Marmaris’te yapılacak Ulusal Kongre’de 55’in üzerinde bilimsel çalışmanın yanı sıra, 15 konferansın da bulunduğunu belirterek, yılda bir kere bir araya gelen sağlık yöneticilerinin sektördeki sorunlar ve çözüm önerilerini tartıştıkları, büyük bir buluşma platformu haline geldiğini söyledi.
|