Medical Park Bahçelievler Hastanesi Yoğun Bakımlar Koordinatörü Dr. Kadir Doğruer’in “Melek” temalı karikatür sergisi, karikatür dostlarıyla buluştu. Dr. Kadir Doğruer’in kızına adadığı “Melek” adlı 9. kişisel sergisi, Eminönü’ndeki Scheidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı. Tamamı ‘kanatlı’ olan 25 karikatürden oluşan ve 4 Kasım’da açılışı yapılan ‘Melek’ temalı sergi, 30 Kasım tarihine kadar açık kalacak.
ESTETİK VE DUYGUSAL
İlk karikatürü 1977 yılında Çarşaf mizah dergisinde yayımlanan, o günden bu yana karikatürden hiç kopmayan, 8 kişisel sergi açan, 2 karikatür albümü yayımlayan, 25 ulusal ve uluslar arası ödülü bulunan Yoğun Bakımlar Koordinatörü Dr. Kadir Doğruer, “Karikatür estetiği kapsamalı, bununla birlikte duyguları da içinde barındırmalı” diyor. Dr. Kadir Doğruer, sergisinin “Melek” temalı olmasının ve tüm karikatürlerini kanatlı çizişinin nedenini şöyle açıklıyor:
“Ben yoğun bakım doktoruyum. Ölüm ve yaşam arasında bir yer yoğun bakım. Bazen kendi kendime; “Melek olsam, kanatlarıma bütün acıları, hastalıkları yükleyip gitsem... Eğer ben yoğun bakımda çalışıyorsam ve görevim YAŞATMAK ise eğer; ben bir “MELEK” olmalıyım… Ne hissediyorsam ve ne yaşadıysam onu çizmeye çalıştım…”
|