Dahiliy-e 360: Güncel Rehberler & Pratik Yaklaşımlar e-kongresi, Pfizer’in desteğiyle Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) çatısı altında 13 Aralık 2010’da başladı. 17 Ocak 2011 tarihine kadar izlenebilecek.
Dahiliy-e 360: Güncel Rehberler & Pratik Yaklaşımlar e-kongresi’nde hekimler www.dahiliye360.com’da buluşuyor. e-kongre ile, internetin kolay erişim sağlama özelliğinden faydalanılarak 2.000 hekime ulaşılması hedefleniyor.
İç hastalıkları alanında 2010 yılı içerisinde yaşanan bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı ve iç hastalıkları uzmanlığının gelecek vizyonunun çizileceği e-kongre, normal bir kongrede olduğu gibi 4 günlük bir bilimsel programdan oluşuyor. www.dahiliye360.com adresinde gerçekleşecek olan e-kongre klasik kongrelerden farklı olarak bir ay boyunca (13 Aralık 2010– 17 Ocak 2011) izlenebilecek.
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın, iç hastalıkları uzmanlığının güncel tıptaki bilgi birikimi nedeni ile sürekli değişen ve gelişen dinamik bir alan olduğunun altını çizdi. Akalın, “İç hastalıkları alanında dünyadaki son gelişmelerin paylaşılması ve bilgilerin güncellenmesi, uzmanlarımızın en yüksek kalitede sağlık hizmeti sunabilecek bilgi, yetkinlik, güvenilirlik ve sorumluluk düzeyine ulaşmalarına büyük katkı sağlamakta. Bu doğrultuda, Pfizer’in katkılarıyla gerçekleştirilen e-kongre ile, uzmanlarımızın bu amaçlara ulaşmalarına ve sürekli profesyonel gelişme içinde olmalarına yardımcı olabilmeyi diliyoruz” dedi.
Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan ise Dahiliy-e 360 projesinin bilim alanında atılan adımları büyütecek farklı ve yenilikçi bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Günümüz teknolojisinin sağladığı avantajları en iyi şekilde kullanan e-kongre, hekimlerimizin zamanlarını istedikleri şekilde kullanarak, istedikleri sempozyuma katılabilecekleri esnek bir platform. Bu platform hekimlerimize, geleneksel bir kongrenin tüm ortamını günlük hayatlarından kopmadan yaşamalarına olanak tanıyor. Geleneksel kongre ortamlarında bulunan sergi alanları ve kahve molalarının da bulunduğu e-kongre’de, hekimler, oluşturulan sohbet ortamı ile online olan arkadaşlarını görebiliyor, sempozyumu dinlerken yazışabiliyorlar. Hatta konuşmacılara soru gönderebiliyor ve yanıt alıyorlar. Önümüzdeki dönemde farklı alanlarda hekimlerimizi internet ortamında bir araya getirebilmeye devam etmeyi diliyoruz.”
|