Bosch, Tam Otomatik Maske Üretim Hattını Hayata Geçirdi

Bosch, Tam Otomatik Maske Üretim Hattını Hayata Geçirdi

Bosch, Tam Otomatik Maske Üretim Hattını Hayata Geçirdi

Bizi Takip Et


Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bosch, yüz maskelerinin tam otomatik üretimi konusunda çalışmalara başladı.  Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, Stuttgart-Feuerbach’daki Bosch fabrikasında ilk özel yüz maskesi üretim hattını açtı. Denner, “Koronavirüs bütün toplumu ilgilendiren bir mücadele. Çalışanlarımızı kendi ürettiğimiz maskelerle donatarak, piyasadaki arz durumunu azaltmaya yardımcı oluyoruz. Operasyonlarımızı güvenli bir şekilde sürdürürken çalışanlarımızı korumamızı sağlayacak temelleri atıyoruz” dedi.

Haziran sonuna kadar sürecek olan koordinasyonlu bir üretimi arttırma sürecinin ardından şirket, dünyanın dört farklı köşesindeki beş ayrı üretim hattında, günde yarım milyondan fazla maske üretmeye başlayacak. Hatlar, Bosch’un özel amaçlı makine üretimi birimi tarafından tasarlandı. Bosch, özel üretim hattının planlarını diğer şirketlere ücretsiz olarak sunmayı planlıyor. Bosch, tasarım hattının planları için şimdiden 30’dan fazla şirketten teklif aldı.

BOSCH, MASKE ÜRETİMİ İÇİN PRODÜKSİYON HATTI TASARLIYOR

Yüz maskeleri, diğer sağlık önlemlerinin yanı sıra, COVID-19 enfeksiyonlarının artışını önlemek için etkili bir yöntem. Bosch’un özel amaçlı makine üretimi birimi tarafından sadece birkaç haftada üretilen tek tip, tam otomatik maske üretim hatları, birkaç farklı şirket tesisinde kurulmaya başladı. Stuttgart-Feuerbach’daki Endüstri 4.0 ana fabrikasında planlanan iki hattın yanı sıra; Naganathapura, Hindistan ve Juárez, Meksika’daki Bosch tesislerinde de önümüzdeki haftalar boyunca maske üretimi arttırılacak. Erbach, Almanya’daki Rexroth tesisi de üretim ağını tamamlayacak. Haziran sonuna kadar, beş hattın üretim kapasitesinin ayda on milyon maskeyi geçmesi planlanıyor.

TEDARİK SINIRLAMALARINI AŞMAK İÇİN YERİNDE ÜRETİM

Yüz maskeleri öncelikle patojenlerin kullanıcının burnundan ve boğazından yayılmasını engellemeyi amaçlamakta. Maskeler, aynı zamanda, yakın çevredeki insanlar tarafından üretilen vücut sıvılarına karşı bir engel görevi de görüyor. Bosch, Avrupa DIN EN 14683 standardına uyum sağlayan I ve II tipi cerrahi maskeler üretecek ve bu maskeleri dünya çapında sayıları 400.000’i aşan çalışanlarını korumak için kullanacak. Bosch, talep olduğu ve üretilen maskeler ülke standartlarına uyduğu sürece ekstra maske üretim kapasitesini üçüncü partilere sunmayı planlıyor.

Ayrıca Bosch, hatların tasarımlarını, teknik çizimlerini ve montaj talimatlarının yanı sıra maskelerin nasıl paketlendiği ve dağıtıldığı hakkında bilgileri diğer şirketlere ücretsiz olarak sunmayı da planlıyor. Denner, “Özel üretim hattımız, bizi daha bağımsız kılıyor; çünkü maskeler direkt ihtiyaç olan tesislerde üretilebiliyor” diyerek sistemin avantajlarını anlatıyor. Bosch’un özel amaçlı makine üretimi birimi, ilgilenen şirketler için uzman tavsiyesi ve talep üzerine kullanıma hazır sistemler sunuyor. Bosch yönetim kurulunun endüstriyel teknoloji sorumlusu Rolf Najork, “Bosch koronavirüse geliştirdiği teknolojilerle yanıt veriyor. Yenilikçi gücümüz ve kapsamlı üretim uzmanlığımız ile katkıda bulunuyoruz” dedi.

BOSCH’UN ÖZEL AMAÇLI MAKİNE ÜRETİMİ BİRİMİ, MÜŞTERİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Endüstriyel teknoloji sektörünün parçası olan Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, üretim sistemleri, test ve süreç teknolojileri ve ilgili hizmetler için son 25 yıl boyunca esnek ve büyütülebilir planlar geliştiriyor. Bosch Grubu içinde bu şirket önemli bir rol oynuyor. Örneğin şirket, elektrikli ulaşım sistemleri konusunda, elektrikli motosiklet motorlarının son kontrolünü yapıyor. Özel amaçlı makine üretimi birimi, dünya çapında dokuz lokasyondaki yaklaşık 2.000 çalışanıyla; hizmetlerini hem Bosch fabrikalarına hem de dış müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlıyor.


İçeriği Paylaşın