2019 Yılında 7,7 milyon Kişi Sigara Kurbanı Oldu

Yapılan bir araştırmaya göre, 2019 yılında 7,7 milyon kişi sigaranın yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

2019 Yılında 7,7 milyon Kişi Sigara Kurbanı Oldu

Bizi Takip Et


Yapılan bir araştırmaya göre, 2019’da tütün mamullerine bağlı olarak, 200 bini Japonya’da olmak üzere dünyada toplam yaklaşık 7,7 milyon kişi öldü.

The Lancet tıp dergisinde yayımlanan araştırma, yaklaşık 200 ülke ve bölgede sağlık konusunda yürütülen 3 bin araştırmadan elde edilen sonuçların analizinden oluşuyor.

Araştırmaya göre, 2019 yılında dünyada sigara içenlerin sayısının 1,1 milyarı geçtiğini ve her yıl 7 milyar sigara içildiğini belirledi.

Aslında sigara tiryakiliği birçok ülkede azalsa da başta Afrika olmak üzere nüfusun arttığı gelişme yolundaki ülkelerde sigara içenlerin sayısı yükseliyor. 

SİGARA BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Sigara içenlerde doğrudan ölüme yol açan en sık rastlanan hastalıkların başında kronik akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları, akciğer kanseri ve beyin damarlarındaki rahatsızlıklar geliyor. Tütün bağımlılığı, bu hastalıkların artmasına yol açabiliyor.

Araştırma ekibi ayrıca, ölümlerin yüzde 87’sinin sigara içmeye devam edenlerde görüldüğünü, ölümlerin yalnızca yüzde 6’sının, ölmeden 15 yıl önce sigarayı bırakanlarda görüldüğünü ortaya çıkardı. Bu da sigarayı bırakmanın olumlu etkilerine işaret ediyor.


İçeriği Paylaşın