Derin Dondurucuları Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Derin Dondurucuları Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Derin Dondurucuları Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Bizi Takip Et


Soğutma sektörünün kuruluşlarından Uğur Soğutma, evlerimizde enerji tasarrufu ve ekonomi sağlayacak derin dondurucuları daha verimli kullanmamıza yardımcı olacak bilgileri paylaştı.

DOLAPLARINIZI DOLU TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Buzdolabı ve derin dondurucuların içi dolu oldukça daha verimli soğutur. Dikey tasarımlı ürünlerde dolap kapıları açıldıkça soğuk havanın kaçacağını unutmamak gerekir. Özellikle sıcak yaz günlerinde bu soğuk hava kaybından sonra kabin içindeki soğukluğun tekrar termostatla ayarlanan seviyeye düşmesi için daha uzun zaman geçmesi gerekmektedir. Her şartta dolapların üzerinde belirtilen yükleme çizgileri ve etkin yükleme alanlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca kompresörün daha az çalışmasını sağlamak için dolapların içine kapaklı cam olmayan şişeler ve boş kaplar da konabilir.

Soğuk havanın, ürünlerin ve kapların arasında düzgün bir şekilde dolaşabileceği düzende olmasına dikkat edin.

KABİNLERİ TEMİZ TUTUN

Dolapların dış yüzeyinin temizliği kadar iç kısmındaki kabin ve dondurucu evaporatör rafların temizliği de önemlidir. Özellikle no-frost olmayan modellerde sık kullanım ve nem nedeniyle buzlanma meydana gelmesi mümkündür. Derin dondurucularda yılda en az 1 kez içindeki ürünlerin şok dondurulması, başka bir ortama alındıktan sonra yüzeyindeki buzlanmanın defrost yapılması (çözdürülmesi) gerekmektedir. Bunun sonucunda daha kullanılabilir bir iç hacim ve enerji tasarrufu elde edilecektir.

ÜRÜNLERİ AMBALAJLI VE PAKETLİ SAKLAYIN

Bir gıdayı derin dondurucu içine koymadan önce mutlaka sıkı bir şekilde paketlendiğinden emin olun. Bu iş için üretilen buzdolabı ve dondurucu poşetlerini kullanın, mümkünse poşetin içine hava girmesini engelleyen kilitli ambalaj malzemelerini tercih edin. Bunları da hazırlarken aşırı doldurmamaya ve içinde hava bırakmamaya özen gösterin.

POŞETLERİ ETİKETLEYİN

Dondurucuya koyacağınız her şeyi etiketleyip üzerine çıkmayan kalemlerle içinde ne olduğunu, hangi tarihte paketlenip dondurucuya konduğunu not edin. İlk önce dondurucuya yerleştirdiklerinizi daha erken tüketmeye gayret gösterin. Gıdaların derin dondurucudaki dayanma sürelerini göz önünde bulundurun.

İLK GİREN İLK ÇIKSIN

Derin dondurucuya sürekli olarak gıda yerleştiriyorsanız, ilk yerleştirdiklerinizi öncelik sırasıyla kullanmaya başlayın. Örneğin derin dondurucuda iki adet tavuk saklıyorsanız pişirmede daha önce koyduğunuz pakete öncelik verin.

MUTLAKA BİR LİSTE TUTUN

Özellikle marketten aldığınız dondurulmuş ürünlerin son kullanma tarihlerini ve hazırlayıp paketlediğiniz gıdaların (yaklaşık raf ömrünü gözeterek) son tüketim tarihlerini liste yapın. Bu listeyi mutlaka dondurucunun üzerinde bulundurun ve zaman zaman gözden geçirin.


İçeriği Paylaşın