Pozitif Düşünmek Ne İşe Yarıyor?

Pozitif Düşünmek Ne İşe Yarıyor?

Pozitif Düşünmek Ne İşe Yarıyor?

Bizi Takip Et


Birçok kişi şansın aslında insanın kaderi ile ilgili olduğuna inansa da olumlu düşünmenin ve kişinin kendisini ve hayatını fırsatlar yaratmaya yönelik algılmasının daha olumlu sonuçlar verdiği görülüyor.

Kendilerini şanslı olarak görenlerin, fırsat yaratma ve karşılarına çıkan fırsatları görmede daha başarılı olduklarını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Aylin Sezer “Olumsuz yaklaşımda ise olaylar olumsuz sonuçlanıyor. Bu  da kişinin olumsuz düşüncesini besleyip bir kısır döngü yaratıyor” dedi. 

Araştırmalar meraklı, algıları açık, çabuk karar veren, risk alabilen, daha esnek, hayata olumlu bakan ve mutlu insanların, kendilerini daha şanslı olarak değerlendirdiklerini gösteriyor. Kendini şanslı görenlerin fırsat yaratan durumlarla daha sık karşılaştığına değinen Anadolu Sağlık Merkezi Uzman Psikolog Aylin Sezer “Kendilerini şanssız gören insanlarsa, böyle fırsatların onların önüne hiç çıkmadığından yakınıyor” dedi.

Şanslı olduğunu düşünenlerin daha esnek görüşlü olduklarını belirten Psikolog Sezer, “Bu kişiler hayata ve olaylara daha geniş bir yelpazeden bakabilmeyi başarıyorlar. Bu da şanssız denebilecek bir durumda bile bunu şansa dönüştürecek fırsatları kollamalarını sağlıyor” dedi. 

NEGATİF YAKLAŞIM FIRSATLARI GÖRMEYİ ENGELLİYOR

Kendini şanslı gören kişiler fırsatlara daha açık, meraklı ve hızlı tepki verebildikleri için, “doğru zamanda doğru yerde olma” olasılıklarının da fazla olduğunu belirten Psikolog Sezer, “Şanssız olduğuna dair inanç, kişinin önüne çıkan fırsatları görmesini engelliyor” dedi. 

Psikolog Sezer; “Şanssız olduğunu düşünen insanlar, genelde iş ilanlarına bakarken, belli bir şeye odaklanır ve diğer fırsatları fark etmezler ya da bineceği otobüsü kaçırdıysa, onu kaçırmasına odaklanır ve binebileceği başka otobüsleri fark etmez. Şanslı olduğunu düşünen kişi ise o anda, karşısına başka bir fırsat çıkacağına inandığı için, vakit kaybetmeden farklı bir otobüs aramaya başlar” diye konuştu.

ŞANSLI DOĞULMAZ ŞANSLI OLUNUR 

Herkesin kendi şansını yarattığını belirten Psikolog Sezer, “Olaylardan bağımsız olarak şansı veya şanssızlığı yaratan, kişinin kendine ve hayatına dair değişmeyen algısıdır” dedi. 

Kişinin şansı, kendini, hayatını ve geleceği daha olumlu algılayarak yaratabileceğini söyleyen Psikolog Sezer “Bunu başarabilmek için etrafta olanlara karşı daha meraklı ve açık olmak, kötü olayları algılayışta daha esnek olabilmek gerekiyor” diye konuştu. 


İçeriği Paylaşın