Uzaktan Sağlık Hizmetinde Dikkat Edilmesi Gereken 4 Nokta

Tele-sağlık hizmetinin kullanımı pandemiyle birlikte arttı. Kullanıcılar pandeminin ardından da hizmeti almaya devam edeceklerini söylüyor. Peki uzaktan sağlık hizmetinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Uzaktan Sağlık Hizmetinde Dikkat Edilmesi Gereken 4 Nokta

Bizi Takip Et


McKinsey & Company’nin ABD’de gerçekleştirdiği son Tüketici Sağlığı Öngörüleri anketine göre; pandemi devam ettikçe tüketiciler uzaktan sağlık seçeneklerinin rahatlığını tercih ediyor. Çünkü Covid-19 salgını, uzaktan sağlık hizmetinin katlanarak büyümesine neden oldu. ABD’de pandeminin ilk bir kaç ayı içinde tele-sağlık hizmetinin kullanım oranı 78 kat arttı ve ayakta tedavi ziyaretlerinin yaklaşık üçte birine ulaştı.

Bu oran 2021’in ortalarına gelindiğinde düşse de pandemi öncesine göre 38 kat fazlaydı. McKinsey & Company’nin bu konuda belirli aralıklarla tekrarladığı araştırmaların sonuçlarına göre; hastalar tele-sağlığı sevdiklerini ve kullanmaya devam etmeyi planladıklarını söylerken, doktorlar bu hizmetin uzun vadeli sürdürülebilirliği konusunda endişeli olduğunu belirtiyor.

PANDEMİNİN ARDINDAN HİZMET KULLANILMAYA DEVAM EDECEK

McKinsey & Company’nin ABD’de gerçekleştirdiği son Tüketici Sağlığı Öngörüleri anketine göre; pandemi devam ettikçe tüketiciler uzaktan sağlık seçeneklerinin rahatlığını tercih ediyor. Bu tercih, daha fazla hastanın bakıma erişmesine yardımcı olurken, aynı zamanda bu hizmeti sunan sektör oyuncularının büyümesine yardımcı olabilir. Doktorların uzaktan sağlık hizmeti için gereken yatırımlara yetişmekte zorlandıklarının vurgulandığı makalede, hastaların yüzde 40’ının pandemi ardından bu hizmeti kullanmaya devam edeceklerine inandıkları belirtiliyor.

McKinsey uzmanları, yatırım gerektiren uzaktan sağlık hizmetini sunmak isteyen klinik ve hastanelerin 4 kritik noktayı dikkate alması gerektiğinin altını çiziyor:

*İlk olarak hangi sağlık hizmetlerinin uzaktan sunulmaya uygun olduğunun belirlenmesi gerekiyor. Örneğin; doktorların neredeyse yarısı, devam eden kronik durumların tedavisinde uzaktan sağlık hizmetinin uygun olduğunu düşünüyor.

*İkinci nokta olarak ise ilgili pazarlarda ve segmentlerde hasta istek ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesi öneriliyor. Makalede sonuçlarına yer verilen McKinsey & Company’nin anketi; 55 yaş altı, daha yüksek gelir dilimlerindeki ve bireysel veya işveren destekli grup sigortasına sahip kişilerin uzaktan sağlık hizmetini kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

*Üçüncü nokta da her uzmanlık alanının uzaktan sağlık hizmeti sunma konusuna eşit mesafede olmadığı gerçeğini dikkate alarak yeni bir işletim modeli tanımlamak için doktorlarla ortak olunması tavsiye ediliyor.

*Son olarak da hastalar açık iletişim kurulmasının; ihtiyaç duydukları bakımı zamanında ve klinik olarak en uygun ortamda almalarına yardımcı olunacağı mesajının verilmesinin etkili olacağı vurgulanıyor.


İçeriği Paylaşın