"30 Yaştan İtibaren 5 Yılda 1 Gastroenterolog Kontrolü Yaptırın"

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Genellikle, sağlıklı bireyler için 30 yaşından itibaren her 5 yılda bir, gastroenterolog kontrolü öneriyoruz.” dedi.

"30 Yaştan İtibaren 5 Yılda 1 Gastroenterolog Kontrolü Yaptırın"

Bizi Takip Et


Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sindirim sistemi rahatsızlıklarını kökten çözümlemek için tedavi ile kişiye özel beslenme planları oluşturduklarını ifade ederek, sindirim sistemini güçlendirip vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin en etkili şekilde alınmasının sağlandığını kaydetti.

Gastroenteroloji uzmanı ve diyetisyen iş birliğiyle, hastaların sindirim sistemi rahatsızlıklarını en etkili şekilde yönetmelerine yardımcı olunduğunu da kaydeden Prof. Dr. Aytaç Atamer, hem tıbbi tedavinin hem de uygun beslenmenin, hastanın iyileşme sürecini destekleyeceğini dile getirdi.

Bu doğrultuda Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesince, sindirim sağlığını en üst düzeye çıkarma amacıyla Gastroenteroloji - Diyet Check-Up Paketi hazırlandı.

CHECK-UP PAKETİ KİMLERE YÖNELİK?

Gastroenteroloji – Diyet-Check Up Paketi ile hastanın değerlendirilerek tedavi planının belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Atamer, Check-Up Paketinin kimlere yönelik olduğunu şöyle anlattı:

“Genellikle, sağlıklı bireyler için 30 yaşından itibaren her 5 yılda bir, gastroenterolog kontrolü öneriyoruz. Ancak, risk faktörleri taşıyan bireyler, özellikle ailelerinde sindirim sistemi hastalıkları geçmişi olanlar veya geçmişte bu tür sorunları yaşamış olanlar daha sık kontrol edilmeli.”

DİYETİSYEN DESTEĞİ İLE BESLENME PLANI

Diyetisyen desteğinin bireyin beslenme ihtiyacına bağlı olarak belirlendiğini anlatan Prof. Dr. Atamer, “Örneğin, kilo kontrolü, özel diyet ihtiyaçları veya sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi faktörler, diyetisyen kontrolünün daha sık yapılmasını gerektirebilir. Her bireyin sağlık geçmişi farklıdır, bu nedenle check-up sıklığı konusunda uzman bir doktora danışmak her zaman en doğrusudur. Ayrıca, herhangi bir belirti veya rahatsızlık durumunda, hemen bir uzmana başvurmak hayati önem taşır” dedi.

Gastroenteroloji ve diyetisyen check-up paketinin, sindirim sistemi sağlığına odaklanan ve beslenme ihtiyaçlarını dikkate alan bir paket olduğunu vurgulayan   Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, bu paketin, gastroenterolojik muayene ve değerlendirme, sindirim sistemi hastalıklarının teşhisi ve tedavisi, sindirim sistemi sorunlarına özgü testler, diyet ve beslenme danışmanlığı, özel beslenme ihtiyaçlarına yönelik beslenme planı oluşturma, risk faktörlerinin değerlendirilmesi ve tedavi planının oluşturulması ve takibi gibi durumlarda düşünülebileceğini söyledi.

BESLENME ALIŞKANLIKLARINI İYİLEŞTİRMEYİ VE KİLO KONTROLÜNÜ HEDEFLİYOR

Muayene ve gerekli tetkikler sonrasında danışanı uzman diyetisyene yönlendirdiklerini de ifade eden Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Diyetisyen, kişilerin beslenme ve sağlık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için yüz yüze diyetisyen görüşme paketleri içeren hizmetleri önerir. Bu paketler, kişiye beslenme planları oluşturmayı, beslenme alışkanlıklarını iyileştirmeyi, kilo kontrolü veya sağlık sorunlarıyla başa çıkmayı da hedefliyor” dedi.

Danışanlarla görüşmelerin 7-14 gün aralıklarla gerçekleştiğini de kaydeden Prof. Dr. Atamer, toplamda 5 seans süren bu paketin en fazla 6 ay içinde tamamlandığını da kaydetti.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, her görüşmede vücut yağ analizi de yapıldığını belirtti.

ONLİNE DİYETİSYEN GÖRÜŞMESİ DE VAR

Gastroenteroloji - Diyet Check-Up Paketi hakkında bilgi veren Uzman Diyetisyen Hülya Yiğit de, kişilerin beslenme ve sağlık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için sanal platformlar aracılığıyla uzaktan görüşmeler de yaptıklarını ifade ederek, “Bu tür paketler, kişiselleştirilmiş beslenme planları oluşturmayı, beslenme alışkanlıklarını iyileştirmeyi, kilo kontrolü veya sağlık sorunlarıyla başa çıkmayı hedefliyor” dedi.

Online seansların Whatsapp, Facetime veya Skype gibi platformlar üzerinden 7-14 gün aralıklarla ypıldığını da anlatan Yiğit,ihtiyaca göre aylık görüşmeler de düzenlenebildiğini söyledi.

YAĞ ANALİZİ VE ÖDEM ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

Diyet programlarının her hastanın bireysel antropometrik verilerine, laboratuvar sonuçlarına ve günlük yaşam tarzına göre özelleştirildiğini kaydeden Yiğit, yağ analizinin yanında ödem ölçümü de yapabildiklerini dile getirdi.

Yiğit, kilo verme, kilo alma, kilo koruma, yeme bozuklukları ve bağımlılıkta beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, emzirme döneminde beslenme, gebelik dönemi ve gestasyonel diyabet, otoimmün hastalıklarda beslenme, aralıklı oruç ve ketojenik diyet, obezite cerrahisi sonrası beslenme, kişiye özgü beslenme gibi konularda hastalara hizmet verdiklerini de anlattı. 


İçeriği Paylaşın