Ameliyatsız Gözaltı Torbası Estetiği

Ameliyatsız Gözaltı Torbası Estetiği

Ameliyatsız Gözaltı Torbası Estetiği

Bizi Takip Et


Altın üçgen nedir? Altın üçgen tekniği ile yüz germede ve yüz şekillendirmede ne tür yöntemlerden faydalanılır? Uygulamalar kişilerin ihtiyacına göre mi yapılır? İp ile yüz nasıl gerilir? Özellikle hangi kişilerde etkili olan bir yöntemdir? İp ile yüz germede yüzün hangi bölgelerinden girilir ve nerelere tutturulur? Dışarıdan bakıldığında anlaşılır mı? Radyo frekans ve ses dalgaları ultrason yönteminin birkaç defa yenilenmesi gerekir mi? Ne gibi avantajları vardır? Kimlere önerilir? Radyo frekans ve ses dalgaları ultrason yönteminin birkaç defa yenilenmesi gerekir mi? Ameliyatsız uygulamalar için hekim ve merkez seçerken kişiler nelere dikkat etmelidir?

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sami Tan Sarıgül ameliyatsız yüz estetiği ve ameliyatsız göz altı torbaları estetiği hakkında merak edilenleri Sağlığım İçin Herşey’de anlattı.

 ALTIN ÜÇGEN TEKNİĞİ NASIL YAPILIYOR?

. Altın üçgen nedir? Altın üçgen tekniği ile yüz germede ve yüz şekillendirmede ne tür yöntemlerden faydalanılır? Altın üçgen nasıl yapılır?
“Tarih öncesi sanat insanları, heykeltıraşlar ve ressamlar altın oranı bulmuşlardır. Çünkü 1,618 oranı yakalandığında evrendeki her şey estetik görünmektedir. İşte ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinde de bu altın orandan faydalanılır. Ancak bu oran kişinin gerçek altın oranları olur. Çünkü yüzün yuvarlak, dörtgen, uzun gibi birçok şekli vardır. Hepsi bir standarta sokulamaz. Aksi takdirde güzel olsa bile aynı şablondan çıkmış, birbirine benzeyen insanlar gözü rahatsız eder. Dünyanın en güzel kadınlarının burnu örnek alınarak yapılır ama güzel bir sonuç çıkmaz. Çünkü her insanın yüzünde ona karakter katan tarafları vardır. Kiminin gözü, kiminin burnu, kiminin çenesi, kiminin de yüz yapısı güzeldir. Asıl olan bu güzel tarafı koruyup küçük oynamalarla kişiye olabileceği en özgün ve en doğal estetiği yakıştırmaktır.

İşlem öncesi 3D görüntü alınır ve monitörün sağına koyulur. Bu kişinin gerçek görüntüsüdür. Çünkü aynaya baktığımızda 2D görürüz kendimizi. 3D görüntü her açıdan yüzün nasıl göründüğünü, iyi ve kusurlu taraflarını gösterir. Geliştirdiğim altın üçgen tekniği ile o yüze uygun altın oranları bilgisayarda hemen değiştirip hasta ile paylaşırım. Kişinin isteği de çok önemlidir. Belki çenesi biraz uzun tutulmuş ya da yanağı biraz daha geniş tutulmuş olabilir. Dudağı kalın ya da ince tutulmuştur. Bu gibi durumlarda hasta da fikrini söyler ve proje bitmiş olur. Altın üçgendeki üçgen ters üçgendir. Yaşlandıkça eriyen yağ yastıkları, azalan elastin ve kolajen, yer çekimine yenik düşen bir cild ve tabanı aşağıda tepesi yukarıda olan bir üçgen görülür.”

YAĞ YASTIKLARI NASIL ERİTİLİR?

. Yüzün altın üçgene yakın bir görünüme kavuşması için hangi yöntemlerden faydalanılır?
“Yüzdeki uygulamalar genellikle non-invaziv (ameliyatsız) ya da küçük invaziv (ufak girişimler) uygulamalardır. Kadınların en büyük sıkıntısı olan sarkmalar, ultra-matrix esneyen ipler kullanılarak yapılır. Yağ yastıkları eriyince yüz aşağıya iner ve ilk olarak burun ve ağız kenarına inen çizgiler (nazolabial çizgi) belirginleşir. Sonra ağzın her iki köşesinde üzgün ifade görülür. Ağız kenarına ikinci halkalar da eklenince kişide hem yorgun hem de yaşlı bir görünüm olur. Üçgeni elde etmek için bu çizgileri ayağa kaldırmak gerekir. Bunun için önce ameliyatsız yüz germede kullanılan fokuslu ultrason uygulanarak yapı güçlendirilir. Aksi takdirde istenilen sonuçlar elde edilemez. Onun dışında altın iğneli fraksiyonel radyo frekanslar, ipler kullanılarak cildin belli planlarda sıkılaştırılması (PDO), altın ütü denilen yine radyo frekans ve multibit frekanslarla cildin elastin ve kolajen yapısının uyarılıp diri ve gergin hale getiren kombinasyonlar zaten ayağa kaldırılan yapıya şekil verir. Esas problem derin yağ yastıklarının erimesi ise  hyaluronik asitten oluşan dolgular uygulanarak cilt her planda ayağa kaldırılır.”

Dr. Sami Tan Sarigül

İP İLE YÜZ NASIL GERİLİYOR?

. Uygulamalar kişilerin ihtiyacına göre mi yapılır yoksa bütün bu yöntemler uygulanır mı? İp ile yüz nasıl gerilir? Özellikle hangi kişilerde etkili olan bir yöntemdir? İp ile yüz germede yüzün hangi bölgelerinden girilir ve nerelere tutturulur? Anestezi ve kişinin hastanede yatması gerekir mi? Dışarıdan bakıldığında anlaşılır mı?
“Altın üçgen kombinasyonunda kullanılacak cihazlar ya da maddeler kişiden kişiye farklılık gösterir. Çünkü kişiyi beğendiği yüz şekline ulaştırmak için birine fazla dolgu, diğerine dolguya gerek kalmadan ipler kullanılabilir. Ya da somon DNA’sı ve saf hyaluronik asit ile şekil verilebilir. Bütün bu işlemler klinik ortamında lokal anestezi ile yapılır. Hastanede genel anestezi altında yapılan ameliyatlar da vardır. Yüzde 25 esneyen iplerden oluştukları için çiğnerken, konuşurken ya da mimik yaparken asla anlaşılamaz. Dolayısıyla çok doğal bir görüntü elde edilir. Cilt hırpalanmaz ve kanamaz. Morarma riski neredeyse hiç yoktur. Elmacık kemiği kistlerinin (lateral zigoma) dışında, kulak memesine yakın 2-3-4 noktada o yüzün ihtiyacına göre girilir. Cildin SMAS tabakası takip edilir. Çok yukarıdan hareket edilirse orada zamanla geçen bir iz olabilir. Daha aşağılara gidilirse de etkisiz bir germe yapılmış olur. Tam o tabakayı tutturabilmek el melekesi ve anatomi bilgisi ister. Boyuna ayrı yapılır. Çünkü boyunda çok iyi gerer.  Asma işleminde ise kulağın üstündeki saçlı derinin yan kısımlarından yukarı çıkılır. Burası kendinden yivli olduğu için düğüm atılmadan kesilir ve cildin içine gömülür.  Dolayısıyla asla anlaşılmaz. Hasta dokunduğu zaman eline birşey gelmez. Kalıcılığı 5 ile 7 yıldır. Sonrasında, üstüne yapılan her şeyi gösterir. Çünkü yüz ayağa kalktığı zaman yapılan her işlem kendisini belli eder.”

FOKUSLU ULTRASON TEKRARLANIR MI?

. Radyo frekans ve ses dalgaları ultrason yönteminin birkaç defa yenilenmesi gerekir mi? Ne gibi avantajları vardır? Kimlere önerilir?
“Fokuslu ultrason, cildin belli planlarla 4-4.5-3 ve 1.5 mm gibi belli derinliklere atılan ses dalgalarının koni gibi ucunda yoğunlaşarak orada kontrollü bir hasar meydana getirmesidir. Cildi alttan perçinlemesi esasına dayanır. Cilt alttan perçinlenince sıkılaşır. Etkisi 10 gün içerisinde, tam etkisi ise üç ay sonra görülür. Tek seanslık bir uygulamadır. Ama kişinin cildinin ihtiyacına göre senede bir ya da 2 senede bir tekrarlanabilir. Radyo frekanslarının bugün geldiği en uç nokta, derin fraksiyonel altın iğneli radyo frekanslardır. 3.5-4 mm derinliğe kadar girilebilir. Derinlik ve hangi plana ne kadar enerji verileceği hastanın durumuna göre hesaplanır. 3-4 hafta aralarla 2 ya da 3 seans; çok yaşlı ve yıpranmış ciltlerde 4 seans yapılır.”

AGT NEDİR?

.  Ameliyatsız göz altı torbaları estetiği nasıl bir yöntemdir? Etkisi ne kadar sürer?
“AGT, ameliyatsız göz torbası tedavisidir. Altın üçgende, eksikler yerine konularak altın oranlara gidilir; ama fazla olan yağ dokularının da eritilmesi gerekir. Bunlara uygulanan kombinasyonlarla da istenilmeyen yerler inceltilir. Ya da kontrollü ısı verilerek inceltilir. En sıkıntılı yerlerden biri, göz altı torbalarıdır. Eskiden ameliyatla çözülen bir sorunken artık ameliyatsız, iğnelerle girilip radyo frekans enerjisi verilerek o bölgedeki jöle kıvamındaki yapılar ve fazla yağ dokusu eritilir. Yüzeyel bir torba varsa küçük iğneler, çok ciddi bir göz altı torbası varsa daha derin iğneler kullanılır. Bunun dışında, verilen radyo frekans RF enerjisiyle oranın sıkılaşması da sağlanır. Göz altı torbalarından kurtulmanın şuandaki en yeni, en acısız, en hafif ve lokal anesteziyle yapılan bir tekniğidir. Genellikle tek seans uygulanır. Torbanın büyüklüğüne göre 4-6 yıl etkisi sürer. Büyük torbalanmalarda bir ay sonra 2. seans gerekebilir.”

“GÜZELLİK UZMANI CİLDE MÜDAHALE EDEMEZ”

. Ameliyatsız uygulamalar için hekim ve merkez seçerken kişilerin nelere dikkat etmesi gerekir?
“Güzellik uzmanı cilde müdahale edemez. Girişimsel olarak bir enjeksiyon yapamaz. Bir madde veremez. Bunları yapmak için bir yetkisi yoktur. Bu yöntemleri bir hekim uygular. Hekimin de bu konuda bir sertifikası yani o konunun uzmanı olması gerekir. Doktorun bu konuda yetkisinin olduğunu belirten belgesi görülmelidir. Plastik cerrahlar, dermatologlar ve medikal estetik uzmanı hekimlere bu işlemleri yaptırmalıdırlar.”


İçeriği Paylaşın