Amerikalı Doktor Türkiye’de Anjiyo Oldu

Amerikalı Doktor Türkiye’de Anjiyo Oldu

Amerikalı Doktor Türkiye’de Anjiyo Oldu

Bizi Takip Et


61 yaşındaki Meksika asıllı Amerikalı doktor Jose Maria Pardita  anjiyo olmak için Memorial Hastanesi’ni seçti. California’daki bir hastanede Aile Hekimi olarak görev yapan Pardita’nın sağlık sorunları 6 yıl önce başladı. Şeker hastası olan ve kalp sorunları bulunan Pardita, 2000’de kalp krizi geçirdi. Meslektaşlarının önerisi ile kilo vermeye başladı ve sigarayı bıraktı. Kardiyolojik Check-up’tan geçen Pardita’nın kalp damarlarından birinde daralma meydana geldiği belirlendi. Pardita ameliyatıyla ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye’yi tercih etme sebebiniz nedir?
Oğlum, kızım ve kardeşim de doktor. Ben de meslektaşlarıma ve aileme danışarak karar verdim. Ped, yani vücut taraması yapıldı. MP çekildi. Muayenede, koroner damarın bir tanesinde kireçlenme tespit edilmiş. Kararım, emin olmak için anjiyo yapılmasıydı. Bunun nerede ve ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmaya gittim. Araştırmalarım sonucu Türkiye’yi tercih ettim.”

Ülkenizde anjiyo olmayı neden tercih etmediniz?
Daha önce de 4 kez Türkiye’ye geldim. Doktor olduğum için daha önceki ziyaretlerim sırasında diğer hastaların nasıl olduğu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldım. Memorial Hastanesi’nin hizmet kalitesi, imkanları ve doktorlarının tecrübesi bu kararı almamda etken oldu. Doktor arkadaşlarım, ‘gitme anjiyoyu burada yapalım’ dedi. Benim de bir çok seçeneğim vardı ama Türkiye’yi tercih ettim. Amerika’daki bir sağlık kurumuna güvenemedim. Beklediğim ve umduğum gibi daha iyiyim.”
Anjiyo işlemi, Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Öztürk tarafından gerçekleştirildi.

Sayın Öztürk,bir hekim olarak yabancı hastaların tedavi için Türkiye’li tercih etmeleri ile ilgili nasıl bir değerlendirmede bulunursnuz?
Türkiye’ye her yıl yurt dışından gelen hasta sayısı 100 civarında. Özelikle anjiyo ve stent uygulamaları için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Bunda en önemli neden, iyi ve kaliteli hizmetin, Avrupa’dan çok daha uygun maliyetlerde yapılması. Tabi Türk hekimlerinin başarısını da göz ardı etmemek gerekiyor. Yurt dışında hekimler hakkında yapılan araştırmalar ve onların başarıları ile ilgili çıkan sonuçlar, hastaları Türkiye’ye çekiyor.

Yurtdışından gelen hastalar genellikle hangi hastanelerde tedavi ediliyorlar? Kendi ülkelerinde hastalığın tedavisi yok mu? Kendi çalıştığınız hastane tarafından bir değerlendirme yapar mısınız?
Hastalar özel hastaneleri tercih ediyor ve tedavileri de burada yapılıyor. Memorial Hastanesi’nin yurt dışı için özel bir tercih nedeni olmasının sebebi ise, hizmet kalitesi ve hastanede görevli hekimler ile ilgili yapılan araştırmalardır. Kendi ülkelerinde elbette tedavi olanakları buluyorlar ama burada maliyetler de oldukça düşük, bu da önemli bir tercih sebebi. Yurt dışından, özellikle Amerika ve Almanya’dan hastalar araştırma yaparak belli doktorlar için buraya geliyorlar.

Hangi ülkelerden tedavi olmak için Türkiye’ye geliyorlar?
Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Türkmenistan, Bulgaristan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden tedavi amaçlı geliyorlar.

Bir hekim olarak Türkiye’nin yabancı hasta konusunda ne gibi eksikleri bulunduğunu düşünüyorsunuz? Bu eksiklikler nasıl giderilir?
Türkiye’nin yurt dışı bağlantıları kurarak ve uluslararası anlaşmalara imza koyarak Türkiye’ye hasta çekmesi mümkün olacaktır. Çünkü Türkiye hem donanım hem de maddi yönden onlar için çok önemli bir tercih nedeni.

Kaynak: Memorial Hastanesi web sitesi
(www.memorial.com.tr)


İçeriği Paylaşın