Beyin Farkındalığı Haftası, Nörobilim Çalıştayı ile Kutlandı

İstanbul Atlas Üniversitesi ve Hollanda Maastricht Üniversitesi arasında yapılan iş birliği doğrultusunda nörobilim çalıştayı düzenlendi.

Beyin Farkındalığı Haftası, Nörobilim Çalıştayı ile Kutlandı

Bizi Takip Et


Hollanda Maastricht Üniversitesi’nde nöroşirurji alanında çalışmalar yürüten bilim insanları Dr. Ali Jahanshahi ve Dr. Govert Hoogland öğrencilerle bir araya geldi. İstanbul Atlas Üniversitesi ve Hollanda Maastricht Üniversitesi arasında yapılan iş birliği doğrultusunda nörobilim çalıştayı gerçekleştirildi.

Maastricht Üniversitesi Nöroşirurji Departmanı Öğretim Üyeleri Dr. Ali Jahanshahi ve Dr. Govert Hoogland’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen “Neuroscience Workshop: Advancing Translational Research for Neurological and Psychiatric Disorders” başlıklı çalıştaya nörobilime meraklı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çalıştay Organizasyon Komitesi Koordinatörü, İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Merve Alökten, Beyin Farkındalığı Haftası’na denk gelen ve iki gün süren çalıştayda nörobilim çalışmalarında kullanılan araştırma modellerinin yanı sıra derin beyin stimülasyonu konularında bilgiler paylaşıldığını söyledi.

İstanbul Atlas Üniversitesi, Beyin Farkındalığı Haftası’nda önemli bir çalıştay organize etti. “Neuroscience Workshop: Advancing Translational Research for Neurological and Psychiatric Disorders” İstanbul Atlas Üniversitesi ve Maastricht Üniversitesi arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasının bir çıktısı olarak gerçekleşti. Maastricht Üniversitesi Nöroşirurji Departmanı Öğretim Üyeleri Dr. Ali Jahanshahi ve Dr. Govert Hoogland tarafından düzenlenen nörobilim çalıştayına nörobilime meraklı, bu konuda kendini geliştirmek isteyen birçok bölümden öğrenci yoğun ilgi gösterdi.

NÖROBİLİM ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN ARAŞTIRMA MODELLERİ ANLATILDI

Çalıştayın ilk gününde Dr. Govert Hoogland nörobilim çalışmalarında kullanılan araştırma modelleri ile ilgili sunum yaparken; Dr. Ali Jahanshahi tarafından preklinik araştırma dizaynları ve derin beyin stimülasyonu konularında sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayın ikinci günü, Dr. Govert Hoogland’ın epilepside nöroiletim mekanizmaları hakkında bilgi verdiği bir konuşmayla başladı. Dr. Ali Jahanshahi hareket bozukluğu görülen hastalıklarda derin beyin stimülasyonunun kullanım alanlarından bahsetti. İkinci günün son oturumu Dr. Govert Hoogland’ın bilimsel yazım teknikleri hakkında verdiği eğitimle tamamlandı. Oturumların ardından çalıştayı izleyen öğrencilerin katılımlarıyla derin beyin stimülasyonun epilepsi ya da hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanımı ve bu tedavi yöntemlerinin hayvan modellerinde nasıl uygulanabileceğine ilişkin sunumları dinlendi. Çalıştay, öğrencilere yapılan sunum geribildirimleri ve öğrencilerin sorularıyla bitirildi.

Çalıştay sonrası İstanbul Atlas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Gülal tarafından Dr. Govert Hoogland ve Dr. Ali Jahanshahi’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

SAĞLIKLI YAŞLANMA VE BEYİN HASTALIKLARINA DİKKAT ÇEKİLMESİ HEDEFLENİYOR

Çalıştay Organizasyon Komitesi Koordinatörü, İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Merve Alökten, “Neuroscience Workshop: Advancing Translational Research for Neurological and Psychiatric Disorders” başlıklı çalıştayın Beyin Farkındalık Haftası’nda yapılmasının çok anlamlı ve çok güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.

MERVE ALÖKTEN: “BEYİN FARKINDALIK HAFTASI’NI ÇALIŞTAYLA KUTLADIK”

Uluslararası Beyin Farkındalık Haftası’nın tüm dünyada sağlıklı yaşlanma, beyin hastalıklarına dikkati çekme ve bu konudaki araştırmaların artması konusunda farkındalık yaratma amacıyla her yıl Mart ayında kutlandığını, bu yıl ilan edilen tarihlerin 11-17 Mart 2024 olduğunu kaydeden Merve Alökten, “Düzenlenen çalıştayın ana konularının beyinde sık görülen hastalıkların preklinik modelleri, bu modellerden yola çıkılarak tedavi algoritmalarının oluşturulması gibi bölümler içerdiği için Beyin Farkındalık haftasını biz de Atlas Üniversitesi olarak bir çalıştayla kutlamış olduk. Maastricht Üniversitesi ile yaptığımız bu iyi niyet anlaşmasının ilk çıktılarından birinin öğrencilerimiz için kurguladığımız bir çalıştayla başlamasını çok sevindirici buluyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLADI”

Dr. Ali Jahanshahi ve Dr. Govert Hoogland’ın çok nitelikli bir içerikle öğrencileri için bilimsel çalıştay eğitim kurgusu hazırladıklarını kaydeden Merve Alökten, “Katılımcı öğrencilerimiz bu sayede hem nörobilim alanında tedavilere yönelik çalışma prensiplerini öğrendiler hem de kendi hipotezleri ile sunum yapma becerilerini geliştirdiler. Nörobilim alanı, multidisipliner ve çok geniş bir bilimsel perspektife sahip bir alan. Öğrencilerimizin lisans döneminden itibaren bilimsel araştırmalara ve bu konudaki eğitimlere ulusal ve uluslararası bakış açılarıyla erişebilmesi gelecekte iyi bilim insanlarının yetiştirilmesinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.


İçeriği Paylaşın