Glokom Sempozyumu

Glokom Sempozyumu

Glokom Sempozyumu

Bizi Takip Et


Dünyadaki en önemli ve önlenebilir körlük nedenlerinin başında yer alan glokom, sadece Türkiye’de yaklaşık 2 milyon insanın göz sağlığını yakından tehdit ediyor. Her yaşta görülebilmesinin yanı sıra özellikle 35 yaşından sonra sinsi bir şekilde ilerleyerek körlüğe yol açan glokomun geleceği, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun önderliğinde “Glokomda Değişen Bakış Açıları” sempozyumunda tartışmaya açıldı. Türk Akademisyenler, Araştırmacılar, Uzmanlar ve bu alandaki uluslararası bilim adamları glokomda kullanıldıkları tedavi yöntemlerini operasyon görüntüleri üzerinden meslektaşlarıyla paylaşırken, ilerleyen teknolojiyle birlikte glokom tedavisi için geliştirilen yeni cihazları ve tedavi yöntemlerini de değerlendirdiler.

Belirti vermeden sinsi bir şekilde ilerleyerek gözde geri dönüşü olmayan hasarlar yaratan glokomun geleceği ve yeni tedavi yöntemleri, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Glokomda Değişen Bakış Açıları: Eski Problemlere Yeni Çözümler” sempozyumunda tartışıldı.

Türkiye ve yurt dışında oftalmolojik alanda servis ve hizmet sağlayan en büyük, özel tedarikçi olarak böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ioannis Pallikaris “Her yaştan insanın göz sağlığını yakından etkileyen glokomla ilgili uluslararası katılımlı bir sempozyum düzenleyerek ilerleyen teknolojiyle birlikte dünyada glokom tedavisine dahil olan yeni yöntem ve cihazları meslektaşlarımızla paylaşmak ve ortak bir platformda tartışmak istedik” dedi.

VAKA AMELİYATLARI ÜZERİNDEN YÖNTEM PAYLAŞIMI

Türkiye’den ve dünyadan yüzün üzerinde göz hekiminin katıldığı tüm gün süren sempozyumda göz hekimleri, vaka ameliyatları üzerinden yöntem ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaştı. Prof. Dr. İhsan Öge’nin başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Prof. Dr. Ionannis Pallikaris, Prof. Dr. Akif Özdamar, Prof. Dr. Güngör Sobacı, Prof. Dr. Ümit Aykan ve Prof. Dr. Ilgaz Yalvaç yaptıkları sunumlarla komplike glokom çerçevesindeki tecrübelerini aktarırken, Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik’in başkanlığında sürdürülen pediatrik glokom oturumunda ise Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Prof. Dr. İbrahim Feyzi Hepşen, Prof. Dr. Selim Doğanay ve Op. Dr. Elvan Yalçın vakalarını meslektaşlarıyla tartışmaya açtı.

GLOKOM CERRAHİSİNDEKİ SON YENİLİKLER

Sempozyuma İsviçre’den katılan Prof. Dr. Nikos Stergiopulos, glokom ameliyatlarında ciddi komplikasyonlara neden olan drenaj problemi için yeni geliştirdikleri valf regülatör çalışmasını ve sonuçlarını sundu. Prof. Dr. Nikos Stergiopulos, ilk üç gözün başarılı bir şekilde Lozan Üniversitesi’nde tedavi edildiğini ve Türkiye’nin de bu teknolojiyi, ‘Horizon 2020’ Avrupa Komite Projesi çatısı altında ilk kez kullanan ülkelerden biri olacagını belirtti. Prof. Dr. Atilla Bayer, Prof. Vassilios Kozobolis, Prof. Dr. Merih Önol, Dr. Efstathios Detorakis, Op. Dr. Yıldıray Yıldırım ve Doç. Dr. Şükrü Bayraktar glokom cerrahisindeki yenilikleri ve yöntemleri yaptıkları sunumlarla meslektaşlarına sundu.

Dünyagöz Hastaneler Grubu, “Aralıksız ve Sürekli Medikal Eğitim” alanındaki girişimine düzenli aralıklarla uluslararası “odaklı” toplantılar organize ederek devam edece


İçeriği Paylaşın