Hero Baby Türkiye’den Doğal Tarım Uygulamalarına Yönelik Eğitim Desteği

Toprağın bereketini üretime taşıyan çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Hero Baby Türkiye’den doğal tarım uygulamalarına yönelik eğitim desteği..

Hero Baby Türkiye’den Doğal Tarım Uygulamalarına Yönelik Eğitim Desteği

Bizi Takip Et


Ülke Müdürü Ali Bozer ‘’Ülke ekonomisinin ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsuru olan çiftçilerimizin bilinçlenmesini çok önemsiyoruz. Çiftçilerimizden sadece meyve, sebze ve tahıl tedariği yapmakla kalmıyor, doğal tarım uygulamalarına yönelik eğitimlerimizle onların geleceğe güvenle bakmalarını da sağlıyoruz’’ dedi.

Hero Baby Türkiye’den doğal tarım uygulamalarına yönelik eğitim desteği… Hero Baby Türkiye,  her yıl geleneksel olarak 14 Mayıs’ta kutlanan Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçilik mesleğine verdiği değeri, doğal tarım uygulama eğitimleriyle de destekleyerek gösteriyor. Doğal ve sürdürülebilir tarım tutkusuna odaklanan Hero Baby, Türkiye operasyonunda meyve, sebze ve tahıl üretimini 200’ün üzerinde sözleşmeli çiftçiyle sürdürüyor.

Toprağa değer katan yerel çiftçilerden büyük miktarlarda meyve, sebze ve tahıl tedariği yaparak onları desteklediklerini dile getiren Hero Baby Ülke Müdürü Ali Bozer, ‘’14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’’ ile ilgili şunları söyledi:

“Ülke ekonomisinin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel unsuru olan çiftçilerimizin, ortak geleceğimiz için kritik önemde olan toprağı işleme işini yapmaya devam etmelerini çok önemsiyoruz. Çiftçilerden sadece ürün tedariği yapmakla kalmıyor, doğal tarım uygulamalarına yönelik eğitimlerimizle onların geleceğe güvenle bakmalarını da sağlıyoruz. Küresel çapta yaşadığımız pandemi sürecinde; çiftçilerin emeklerinin, sürdürülebilir ve doğal tarımın ve çıkan mahsülün ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Hero Baby Türkiye olarak gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde beslenmesini ve tat duyularının gelişmesini önemsiyor, aynı zamanda bu nedenle de çiftçileri doğal tarım uygulamalarına yönlendiriyoruz. 200’ün üzerinde sözleşmeli çiftçilerimizle devam ettiğimiz bu yolculukta, iş birliği yaptığımız çiftçilerimizle olan bağımızı ve onlara sağladığımız eğitimleri her sene geliştirmeye devam ediyoruz. Böylelikle tarımsal üretimin verimliliğinde kritik bir rol oynayan çiftçilerin işlerini geliştirmek, tarımsal istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Doğal tarım uygulama eğitimlerimizle de çiftçilerin topraklarını korumalarının yanı sıra ekosistemin devamlılığını da daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi bilinciyle dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Toprağı alın teriyle işleyen tüm çiftçilerin günü kutlu olsun.’’

HERO BABY TÜRKİYE’NİN ÇİFTÇİLER İÇİN DOĞAL TARIM TEKNİKLERİ

Hero Baby Türkiye, yıllık olarak gerçekleştirdiği eğitimler ile yerli çiftçilerle doğal tarım yöntemlerini paylaşıyor. Her sezon başında çiftçilerle bir araya gelerek önceki sezonun değerlendirmesi yapılıyor; ardından da uygulanması gereken doğal tarım teknikleri çiftçiler ile paylaşılıyor. Her yıl yaklaşık 200’ün üzerinde aile çiftçisi, doğal tarım teknikleri konusunda eğitiliyor. Bahçelerde kullanılan doğal tarım teknikleri kapsamında, ürün verimliliğinin artması için arılı tarım da teşvik ediliyor.

BAHÇE VE TARLADAN SOFRAYA TEMİZ GIDA

Niğde, Adana, Tokat, Batman gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan, şehir, otoyol ya da sanayi gibi endüstriyel alanlardan uzak 140’tan fazla bahçede, yerel çiftçilerin doğal tarım yöntemleri ile yetiştirdiği meyve ve sebzeler ile hazırlanan Hero Baby kaşık ve kavanoz mamaları, Hero Baby’nin Ankara’da bulunan iki fabrikasında üretiliyor. Üretim süreci, kış mevsiminde bahçelere gerçekleştirilen kontrol amaçlı ziyaretlerle başlıyor. Her bahçeden alınan meyve ve sebze örneklerine, laboratuvar ortamında ilaç kalıntısı analizleri uygulanıyor; sadece ilaç kalıntısı olmayan bahçelerden hasat edilen meyve ve sebzeler üretimde kullanılıyor. Yapılan tüm analizler ürünler paketlenmeden hemen önce sonra bir kez daha tekrarlanıyor ve sadece temiz sonuç alan ürünler bebeklere ulaştırılıyor. Tüm süreç boyunca toplamda 530’dan fazla analiz uygulanıyor.


İçeriği Paylaşın