İleri Kardiyovasküler Çözümler 2016 Sempozyumunda Kardiyologlar Buluştu

İleri Kardiyovasküler Çözümler 2016 Sempozyumunda Kardiyologlar Buluştu


Bizi Takip Et


Liv Hospital tarafından üçüncü kez düzenlenen, uluslararası “İleri Kardiyovasküler Çözümler 2016 – ACS 2016” yurtdışı ve yurtiçinden kardiyoloji uzmanlarının yoğun katılımı ile İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Girişimsel kardiyoloji ile ilgili yeni ve özellikli uygulamaların ele aldığı sempozyumun ana başlıkları; kalp nakli bekleyen hastalara ileri teknoloji destek cihazları ve kök hücre uygulamaları, riskli stent işlemlerinin optimizasyonu ve eriyen stentlerin zorlu olgularda kullanımıydı. Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanları Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, Prof. Dr Enis Oğuz, Doç. Dr Yelda Tayyareci ve Rejeneretif Tıp ve Kök Hücre Üretim Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün ev sahipliği yaptığı sempozyumda, birbirinden değerli kardiyologlar dünyada ve ülkemizde kullanılan son teknolojileri ve tedavi yöntemlerini meslektaşlarına aktardı. 4 oturumdan ve 26 konuşmacıdan oluşan sempozyumu webcast ile tüm dünya takip edebildi.

KALP YETMEZLİĞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK YÖNTEMLER ANLATILDI

İleri Kardiyovasküler Çözümler 2016 Sempozyumu’nun ilk oturumunda kalp cerrahları, kardiyoglar ve embriyologların oluşturduğu bur grup tarafından ileri dönem ilaç tedavisinin yetersiz olduğu hastalarda yeni teknolojiler ve yeni tedavi çözümleri tartışıldı. Yeni bir teknoloji olan sol ventriküler destek cihazları Türkiye’de ilk kez tartışıldı. Ayrıca kök hücre tedavilerinin ülkemizdeki ve dünyadaki uygulama alanları anlatılarak hangi hastalarda kök hücre tedavisi uygulanabileceği tartışıldı. Kardiyak alandaki yeni geliştirilmiş ilaçlar ve kalp yetmezliğinin teşhisini kolaylaştıracak birtakım tetkik yöntemleri konuşuldu.

KOMPLEKS VAKALAR TARTIŞILDI

İkinci oturumda ise kompleks ve zorlu stent işlemlerinde, damarların ikiye ayrıldığı çatallaştığı bölgelerdeki stent uygulamalarının teknikleri tartışıldı. Eriyen stentlerin zorlu hastalardaki kullanım alanları ve kullanım yolları konuşuldu. Son oturumda ise kardiyoglar kendi tecrübelerini, uyguladıkları riskli stent işlemlerini ve zor vakalarını uzman panelinde gözden geçirdi. Stentleme işlemlerinin daha ideal daha optimum şartlarda nasıl yapılacağı konusunda tecrübeler paylaşıldı.


İçeriği Paylaşın