Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalı? İşte Saç Tipinize Uygun İpuçları

Herkes sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olmak ister. Peki bunun için ne yapmalı, ne sıklıkla saç yıkanmalı? İşte saç tipinize göre saç yıkama sıklığı önerileri...

Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalı? İşte Saç Tipinize Uygun İpuçları

Bizi Takip Et


Sağlıklı ve dolgun saçlara kim sahip olmak istemez ki? Hava kirliliği, farkında olmadan yapılan yanlış uygulamalar, güneşin oluşturduğu hasar derken saçlar yıpranabiliyor.

Sağlıklı saçların ilk adımı ise doğru yıkamadan geçiyor. Peki haftada kaç kez saç yıkanmalı? Bu sorunun evrensel bir cevabı bulunmuyor. Kimi sık yıkadığında saçı kurur ve kırılır, seyrek yıkadığında ise yağlı bir görünüme ve kaşıntıya neden olur. Uzmanlara göre konu hakkında tek bir reçete bulunmuyor ancak saçınızın şekline, işlem görüp görmemesine ve hatta rengine göre saçlarınızı yıkama sıklığı değişiyor. 

DÜZ SAÇLAR 

Düz saçlılar kıvırcık saçlılara göre biraz dezavantajlı olabilir. Çünkü kıvırcık saçlılarda beliren yağ düz saçlardan daha az dikkat çekiyor. Bu sebeple kıvırcık saçlardan biraz daha sık, yani haftada 3 hatta bazen 4 kere yıkamanız gerekebilir.

KIVIRCIK SAÇLAR 

Kıvırcıklar saçlar için en ideal yıkama sayısı haftada 2 kezdir. Duşta sık telli olmayan ve buklelerinizi sönükleştirmeyecek bir tarakla taramanız işinizi kolaylaştırabilir. Saçınızı kurutmayacak şampuanlar ve kremler kullanmaya özen gösterin ki bukleleriniz belirginliğini kaybetmesin.

İŞLEM GÖRMÜŞ SAÇLAR 

Bu saçlar boyadan ve ısıdan yıpranmış olabilirler. Hepsinin ortak noktası mat bir görünüm ve kırılmış saç uçlarıdır. Bunun en iyi çözümü yağlı kremler ve serumlarla saçı beslemek. İşlem görmüş saçlarınızın boyasını dikkatli kullanmak açısından ihtiyaç duydukça yıkamaya özen gösterin. Saçı daha da yıpratmamak adına çok sık yıkamak iyi olmayabilir.

KOYU RENK SAÇLAR

Koyu renk saçların kendine göre avantajları olsa da yıkama bakımından daha şanssızdırlar. Saçın parlaklığını daha iyi yansıtan ve canlı duran koyu renkteki saçlar yağlanmayı olduğundan daha çok belli ederler. Fakat yine de koyu renk saça sahip olanların haftada en fazla 3 kere yıkamaları gerekiyor saçlarını. Aksi halde her gün duş aldığınızda saçlarınız canlılığını kaybedebilir ve bu da kendini açık renkli saçlara oranla daha çok belli eder.

AÇIK RENK SAÇLAR

Açık saçlılar, parlaklığı yansıtma açısından daha şanslı olabilirler. Bu sayede destekledikleri sülfatsız bakım kremleriyle birlikte saçlarına canlılık katarken yıkama sıklıklarını haftada en fazla 4 kere olacak şekilde belirleyebilirler.

PROTEZ SAÇLAR 

Konu protez saç olduğunda da yıkama rutini önem taşıyor. Protez saçlar, tıpkı doğal saçlarınız gibi çevresel koşullardan etkilenerek kirlenir. Benzer şekilde kullandığınız bakım ürünlerinden de en az doğal saçlarınız kadar etkilenirler. Protez saç kullanan kişilerin saç yıkama sıklığı konusunda öncelikle uygulamayı yapan kişilerden görüş alması gerekir. Bu şekilde çok daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz. 

İŞLEMLER YAĞLANMAYA NEDEN OLUR

Saçlarımız tıpkı vücudumuzdaki diğer organlar gibi koşullara oldukça dayanıklıdır ve uyum sağlar. Saçınızı ne kadar az yıkarsanız yeni yıkama alışkanlığına uyum sağlayacaktır. Şampuan ve fön gibi etkenlerle zorlamadığınızda, daha az yağ üretecektir. Saçınızı böylesine eğitmek belki çok fazla zamanınızı alabilir, ama elde edeceğiniz sonuç buna değebilir.


İçeriği Paylaşın