Üzüm Tüketmek Beyin Hastalıkları ve Kanser Riskini Azaltıyor

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, üzüm tüketmenin yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilecek Alzheimer ve Parkinson gibi beyin hastalıklarının riskini azalttığını ve kanser hücrelerinin büyümesini engellediğini söyledi.

Üzüm Tüketmek Beyin Hastalıkları ve Kanser Riskini Azaltıyor

Bizi Takip Et


Üzümün zengin besin içeriği sayesinde sağlığa oldukça faydalı olduğu biliniyor. En eski meyve türlerinden olan üzüm aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı. Vitamin ve potasyum zenginliğinn yanı sıra stres üzerinde de oldukça olumlu bir etkisi bulunuyor. Bununla birlikte beyin sağlığı üzerinde yapılan araştırmalara göre de Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltıyor. Uzmanlar üzümü mevsiminde sık tüketmenin sağlam bağışıklık ve daha dinç bir zihin için önemli olduğunu söylüuor.

Üzümün düzenli ve mevsiminde tüketildiğinde özellikle beyin üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilecek Alzheimer ve Parkinson gibi beyin hastalıklarının riski azaltabiliyor. Bununla birlikte hücre yapısını etkiliyor, hücreleri koruyor ve daha uzun bir yaşam süresi ile bağlantılı olan SirT1 genini uyarıyor” dedi. 

KANSER RİSKİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Düzenli ve dengeli bir şekilde üzüm tüketilmesinin kanser hücrelerinin büyümesini de engellediğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Üzümün içerisinde bulunan etken maddeler kansere karşı koruyor. Vücuttaki iltihabı azaltıp bilişsel, davranışsal ve biyokimyasal hasarların önüne geçebiliyor. Ayrıca, üzümün sodyum bakımından düşük, potasyum açısından ise zengin olması kan basıncının en uygun şekilde dengelenmesini sağlıyor ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu hale geliyor” dedi. Tuba Örnek; üzümün içerdiği K vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi meraller sayesinde kemik sağlığını da olumlu etkilediğini, ayrıca içeriği sayesinde uykuya dalmada da yardımcı olduğunu sözlerine ekledi. 


İçeriği Paylaşın