Ameliyatla Şeker Hastalığından Kurtuldular

Ameliyatla Şeker Hastalığından Kurtuldular

Ameliyatla Şeker Hastalığından Kurtuldular

Bizi Takip Et


Metabolik cerrahi yöntemi ile şeker hastalığından kurtulanların sayısı son 10 yılda 6 binin üzerine çıktı. Cerrahi sonrası hastalıklarından kurtulan kişiler, ağır diyet programları olmadan sosyal hayatlarına devam edebiliyor. Metabolik cerrahi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Özel Etiler Hastanesi’nin düzenlediği organizasyonda, diyabet hastalığında alternatif tedavi olan metabolik cerrahi ile yeni hayatlarına merhaba diyen kişiler bir araya geldi. Ameliyatla hastalıklarından kurtulan kişiler yoga yaptı ve şeker haplarını çöpe attı.

METABOLİK CERRAHİ NEDENE YÖNELİK TEDAVİ SAĞLAR

Metabolik cerrahi hakkında bilgi veren Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik,  “Tip1 diyabet hastalarında insülin üretimi yoktur. Tip 2 diyabet hastaları insülin üretir; ama birçok nedenden dolayı ürettikleri insülini kullanamazlar. Bu yüzden hastaların kan şekeri yüksek seyreder. Yükselen kan şekeri damarlarda daha sonra da organlarda hasara neden olur. Klasik tedavi hastalığın sonucunu düzeltmeye çalışır. Klasik tedavinin tüm amacı kan şekerinin düşürülmesine yöneliktir. Aslında kan şekeri yüksekliği bu hastalığın nedeni değil sonucudur. Metabolik cerrahi ise hastalığın nedenini tedavi eder. Hastalığın nedenini ortadan kaldırınca hastalığın sonucu olan kan şekeri yüksekliği de kendiliğinden ortadan kalkar. Metabolik Cerrahi tedavi için vücudun kendi ürettiği insülini kullanır. Pankreasında hala insülin üretimi olan ve insülin depoları yeterli dolulukta olan tip 2 diyabet hastalarında sorun genelde trafik problemidir. Bu problemi gidermek için ince bağırsaklarda bir yer değişikliği, hastaların kendi üretimi olan insülini kullanabilmelerini sağlar. Yapılan işlem trafik problemini çözmek için yapılan bir kavşak düzenlemesine benzetilebilir.” dedi.

TİP 2 DİYABET TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Erişkinlerdeki tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) artık ameliyatla tedavi edilebildiğini söyleyen Prof. Dr. Çelik, “Türkiye’de bu yöntem 10 yılı aşkın süredir başarıyla uygulanıyor. Bizler vücudumuzdaki en büyük horman fabrikasının ince bağırsaklar olduğunu ve bu bölgeye yapılacak bir müdahaleyle şeker hastalığının tedavi edilebileceğinin mümkün olduğunu anlatmaya çalıştık. Türkiye’de bu yöntemle bugüne kadar 6 binin üzerinde şeker hastasını başarıyla tedavi edildi.” diye vurguladı.

KATI BİR DİYET PROGRAMI YOK

Yöntemde hastalara katı bir diyet programının uygulanmadığını belirten Prof. Dr. Çelik, “Sadece zararlı gıdalardan, ambalajlı yüksek kalorili sıvılardan uzak durmalarını istiyoruz. Hayat boyu devam eden kısıtlayıcı bir diyet yok. Ameliyat ile alakalı en büyük güzellik, kişinin yemeğe bakış açısının değişmesidir. Zaten çok şekerli yemekleri de canları da istemez ve bu kendiliğinden gelişir. Ameliyatın güzelliği de buradadır” şeklinde konuştu.

SOSYAL HAYATLARINA İSTEDİKLERİ GİBİ DEVAM EDEBİLİYORLAR

Prof. Dr. Çelik, “Cerrahi sonrası bu kişiler artık yepyeni bir hayata başladılar. Spor yapabiliyorlar, dilediklerince sosyal hayatlarına devam edebiliyorlar. Artık özgürce dışarıda dolaşabiliyorlar, ‘Şu merdiveni çıkabilir miyim? Bu yokuşta nefesim kesilir mi?’ diye düşünmüyorlar. Uykuları bölünmüyor, artık rahat uyuyorlar.” diye konuştu.

ŞEKER İLAÇLARINI ÇÖPE ATTILAR

Cerrahi sonrası hastalıktan kurtulan Ayten Terzioğlu ve Sabahat Terzioğlu, yeni bir hayata başladıklarını ve hastalıktan kurtuldukları için çok memnun olduklarını belirttiler. Ameliyatla şeker hastalığından kurtulan kişiler yoga yaptılar ve artık ihtiyaçları kalmadığı şeker ilaçlarını çöpe attılar.


İçeriği Paylaşın