Ameliyatsız Yüz Germe ve Meme Estetiği

Ameliyatsız Yüz Germe ve Meme Estetiği

Ameliyatsız Yüz Germe ve Meme Estetiği

Bizi Takip Et


Yüzde ve vücutta beğenilmeyen herhangi bir organı ameliyatsız tedavi etmek mümkün müdür? Ameliyatsız yüz estetiği, Ultra-Matrix Ağı ile yüz germe nasıl bir yöntemdir? İp yüzün hangi bölgelerine nasıl yerleştirilir? O bölgede herhangi bir iz ve acı olur mu? Nasıl anestezi kullanılır? Kalıcılığı kişiye göre değişen bu işlemde yüz eski haline geldiğinde ne yapılmalıdır? Bu işlem boyun ve gıdı bölgesine de yapılabilir mi? Ameliyatsız meme estetiğinde ne yapılır? Bu işlem içerisine meme büyütme ve meme dikleştirme girer mi? Yapılan dolgu yıllar sonra vücut tarafından emildikten sonra tekrar yeni bir dolgu yapılabilir mi?

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sami Tan Sarıgül ameliyatsız yüz germe ve meme estetiği hakkında merak edilen soruları Sağlığım İçin Herşey’de yanıtladı.

. Yüzde ve vücutta beğenilmeyen herhangi bir organı ameliyatsız tedavi etmek mümkün müdür?
“Son yıllarda hem teknoloji ve tıpdaki gelişmeler hem de insanların zamanlarının çok kıymetli hale gelmesi ile birlikte ameliyatsız ya da minik kesilerle (yarı invaziv) yüz germe, meme büyütme gibi ameliyatsız teknikler ön plana çıktı. Sosyal hayatlarının aksamasını istemeyen kişiler, bir öğle arası bile 1-1.30 saatte çok rahatlıkla bu işlemleri yaptırabiliyorlar. Hatta akşam toplantısına ya da bir yemeğe katılabiliyorlar.”

ULTRA-MATRİX AĞI İLE YÜZ GERME

. Ameliyatsız yüz estetiği, Ultra-Matrix Ağı ile yüz germe nasıl bir yöntemdir?
“Kadınlar Ultra-Matrix Ağı ile yüz germe yönteminde erkeklere göre biraz daha şanssızlardır. Çünkü kadınlarda 20-30 yaşlarda yağ yastıkları erimeye başlar. Bunlar önceleri çok yavaş eridiği için farkedilmez. Ancak özellikle 35 yaşından sonra artık ön zigomatik hattaki yağlar eriyip yüz aşağıya inmeye başlayınca, önce burun kenarından ağız kenarına gelen çizgide (nazolabial çizgi) derinleşme, sonra dudak altlarındaki çizgilerde (marionette çizgileri) derinleşme ve üzgün bir görüntü, sonra da halk arasında bulldog halkası denilen javelde bir sarkma olur.

Daha önce doku kulak arkasından kesilir; gerilecek yere göre gerilir ve yüzün fazlalığı da alınarak tekrar bu bölge dikiş ile kapatılarak yüz yukarıya asılırdı. Yapılan ameliyatın tekniğine göre, yüzdeki ödemin çözülüp yüzün kendini bulması 3-6 ayı buluyordu. Kişi dışarı çıkamadığı için sosyal ve iş hayatındaki hareketleri kısıtlanıyordu. Şimdi örümcek ağı denilen polidioksanon ipler ile yapılan işlemler, çok fazla yüzü kaldırmaz. Bir miktar kolajeni arttırarak dokuda bir sıkılaşma sağlar. Ama ciddi kaldırmalar son yıllarda yüzde 20-25 esneyen matrix ipler ile yapıldığı zaman önce yüz güçlendirme kolonları ile yukarı kaldırılır. Kendinden yivli ve tutunan ipler esnediği için konuşma, mimik, çiğneme doğallığını kesinlikle kaybetmez. Kalıcılığı ise 5-7 yıldır.’’

‘‘MORARMA VE KANAMA OLMAZ’’

. İp yüzün hangi bölgelerine nasıl yerleştirilir? O bölgede herhangi bir iz ve acı olur mu? Nasıl anestezi kullanılır?
“Bu yöntem lokal anestezi ile yapılır. Kesinlikle morarma ve kanama olmaz. Kanüller ile yapıldığı için doku tahrip olmaz. Zaten hasta da operasyon sürecine katılarak yüzünde nasıl bir germe görüntüsü istediğini söyleyebilir. Uygulama öncesinde altın matrix tekniği ile 3D görüntü alınır ve bu görüntü ekranda ikiye bölünür. Solda kişinin kendi orijinal görüntüsü 360 derece-3D dönerken sağ ekrana yapılmak istenen planlama hastaya gösterilir ve birçok seçenek sunulur. Her yüz farklıdır. Herkesi bir standart görsellik içerisine sokmak hiç doğru değildir. Amaç, o yüzün en güzel tarafını ortaya çıkarıp son derece doğal ve özgün tasarımlar yapmaktır.”

Dr. Sami Tan Sarigül

. Kalıcılığı kişiye göre değişen bu işlemde yüz eski haline geldiğinde ne yapılmalıdır?
“Tekrarda sıkıntı nerede ise çok hafif dokunuşlarla bir iki tık yine aynı teknikle ve aynı iplerle bir miktar kaldırılır. İşlem yüzün ihtiyacına göre 30-50 dakikadır. Mesela iki tane ip kullanılırsa yarım saatte biter. Her iki tarafa 4 ip kullanılırsa 50 dakikada biter.”

. Bu işlem boyun ve gıdı bölgesine de yapılabilir mi?
“En güzel sonuç boyun ve gıdı bölgesinde alınır.”

. Öğlen iş arası molasında gelen bir kişi bu işlemi yaptırdıktan sonra tekrar işine dönebilir mi? Yüzünde iğne giriş izi kalır mı?
“Öğle arası bu işlemi yaptıranlar kesinlikle tekrar işlerine dönerler. 100 hastadan belki yüzde 10’unda ufak tefek morarmalar olabilir. Bu biraz da el melekesi ve anatomiyi çok iyi bilmek ile ilgilidir. Ne kadar çok vaka yaparsanız o kadar iyi sonuçlar alırsınız.”

‘‘SU BAZLI DOLGULAR 3-5 YIL KALIR’’

. Ameliyatsız meme estetiğinde ne yapılır? Bu işlem içerisine meme büyütme ve meme dikleştirme girer mi?
“Meme estetiğinde su bazlı bir dolgu ya da hastanın kendi kök hücresi ile zenginleştirilmiş yağ dokusu kullanılarak hacim katılır. Ancak meme çok sarkmış olmamalı ve patolojik bir problemi olmamalıdır. Çok sayıda fibrokist, kist gibi sıkıntısı olmamalıdır. Sadece zaman içerisinde hacmini yitirmiş ya da genç kız ama istenilen büyüklüğe kavuşamamış durumlarda yapılır. İstenilen büyüklüğe kavuşamamış memelerde zaten pek sarkma olmaz. Silikon protez kullanılar ve ömürlük olur. Su bazlı  dolgular silikon proteze tam alternatif demek yanlış olur. Su bazlı dolgular 3-5 yıl kalır sonra yavaş yavaş vücut tarafından emilir. Zaten yüzde 98’i tuzlu su; yüzde 2’si de poliamit denilen bir maddedir. Bugüne kadar yapılan klinik çalışmalarda herhangi bir sıkıntısı kanser yapıp yapmamakla ilgili en ufak bir şeye rastlanmamıştır. Çünkü vücut tarafından emilir.”

. Yapılan dolgu yıllar sonra vücut tarafından emildikten sonra tekrar yeni bir dolgu yapılabilir mi?
“Kesinlikle tekrar yapılabilir. Aynı dudak dolgusu gibidir; 2-3 sene sonra küçülmeye başladığında 25-30 dakika iki memeye takviye yapılır.”

‘‘MEME ESTETİĞİ LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILIR’’

. Yapılan işlemde herhangi bir iz kalma riski var mıdır?
“Meme estetiği lokal anestezi ile yapıldığı için hasta yine sürece katılarak fikrini söyleyebilir. Toplu iğne başı kadar bir noktadan girilip kanüller ile meme şekillendirilir. Kanülün ucu künt (yuvarlak) olduğu yani bir kesici yapı barındırmadığı için herhangi bir dokuya zarar verilmez. Meme dokusuna, kanallarına, süt bezlerine zarar verilemez. Kesinlikle hamile kalmaya ya da emzirmeye engel değildir. Silikon protezler de süt vermeyi engellemez.”

. Kadınlarda sıklıkla görünen meme kanseri gibi durumlarda memenin ultrasonunda veya mamografisinde altta görünen bir kitle varsa engelleyebilir mi?
“Hasta memesinde dolgu olduğunu zaten radyoloğu ile paylaşır. Alttaki bir kitlenin görünmesine engel teşkil etmediğini radyolog bakar bakmaz anlar. Kitlenin habis mi selim mi olduğunu çok rahatlıkla tespit eder.”

. Yurt dışından gelen bir hasta yüz ya da meme estetiğini ameliyatsız tek günlük uygulama sonrası ülkesine dönebilir mi?
“Yüz ve meme estetiği ameliyatlarında yurt dışından gelen hastanın 10-15 gün kalması gerekmez. Ancak prensip itibariyle hastanın ameliyatsız memesine dolgu yapılıp büyütüldüyse 2-3 gün sonra görmek gerekir. Hasta temizliğine dikkat ederse kolay kolay bir enfeksiyon olmaz. Her ihtimale karşı profilaksi amaçlı antibiyotiği zaten verilir.”


İçeriği Paylaşın