Diyabete Yenilikçi Çözümler Proje Yarışması

Diyabete Yenilikçi Çözümler Proje Yarışması

Diyabete Yenilikçi Çözümler Proje Yarışması

Bizi Takip Et


Diyabet alanında geliştirdiği çözüm ve tedavi yöntemleri ile lider konumda olan Sanofi, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Diyabetli hastaların günlük hayatlarını kolaylaştıracak fikirler üretilmesi amacıyla başlatılan yarışmanın dördüncüsüne başvurular devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden yapılan başvurulardan ilk 12’ye giren projeler 1 Ekim’de belirlenecek, dereceye girenler ise “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” haftasında açıklanacak. Dereceye giren genç mucitlere toplam 10 bin TL’lik para ödülünün yanı sıra Sanofi’de staj fırsatı da sunulacak.

Diyabet alanında öncü çözüm ve tedavi yöntemleri geliştiren Sanofi, yeni ve etkili tedavi yöntemlerinin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de diyabet konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Sanofi bu kapsamda diyabetli hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla 2014 yılında ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışmasını hayata geçirdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya, bugüne kadar Türkiye çapında üniversitelerin Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Hukuk, Mimarlık, Gastronomi, İşletme gibi farklı birçok bölümlerinden başvurular yapılmaya devam ediyor. Yarışmaya bu yıl en çok başvuru İstanbul’dan yapıldı. Eylül ayına kadar başvuruların devam edeceği projeye katılmak isteyen öğrenciler senbuldiyabetkolaylassin.com web sitesine girerek başvurularını yapabiliyorlar.

Ayrıca projeye başvuru sürecinde aday katılımcılar, websitesi üzerinden kendi alanında duayen jüri üyelerinden de eğitim alabilecek. Bu eğitimde; ‘Diyabet nedir?’,’Diyabetle Yaşamda Zorluklarımız’ ‘Sunum yapılırken nelere dikkat edilir?’, ‘İnovasyon nedir? Yaratıcı Fikrin Projesi Nasıl Olur?’,  ‘Mobil Yazılım Uygulamalar nelerdir? Projeler nasıl yürütülür?’, ‘Diyabet hastası gözünden yaşam’ gibi konu başlıkları ele alınacak.

Projeler için son başvuru tarihi, 1 Eylül 2017. Finale kalan projeler de 1 Ekim 2017’de 12 katılımcı websitesi üzerinden açıklanacak, finale kalan projeler 20 Ekim’de jüriye sunulacak. Dereceye giren projeler ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü” haftasında açıklanacak. Projesi ödüle layık görülenlere toplam 10 bin TL’lik para ödülünün yanı sıra Sanofi’de staj fırsatı da sunulacak.

Bu yıl ayrıca proje kapsamında üniversite öğrencileri arasında diyabetle ilgili bilinirliği artırmak ve öğrencilerin ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ yarışmasına katılımını teşvik etmek için kampüs aktiviteleri de düzenlendi. Nisan ayında 6 üniversitede ‘öğrencilerin hayatını diyabet hastaları adına bir gün kolaylaştıracağız’ temalı kampüs aktiviteleri Koç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirilerek 48.000 kişiye ulaşıldı.

DİYABET DÜNYADA 415 MİLYON , TÜRKİYE’DE İSE YAKLAŞIK 7 MİLYON  KİŞİYİ ETKİLİYOR

Kontrol altına alınmadığında körlük, böbrek yetmezliği, diyabetik ayak, kalp hastalığı ve inme gibi ciddi sorunlara yol açabilen diyabet hastalığı, 2015 yılı itibarıyla dünya çapında 415 milyon kisiyi[1], Türkiye’de ise yaklaşık 7 milyon kişiyi etkiliyor. Önlem alınmadığında yaşam süresini 5 ila 10 yıl kısaltan diyabetin tedavisinde yenilikçi çözüm ve tedavi yöntemleri sunan Sanofi, diyabete bağlı komplikasyonlara karşı kampanyaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle de diyabet konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Sanofi’nin bu yıl dördüncüsü yürüttüğü ‘‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’’ adlı proje yarışması sayesinde diyabetli hastaların hayat kalitesini yükseltecek buluşların ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkması hedefleniyor. Proje yarışmasında öne çıkan projeler şeker ölçüm yöntemi yerine alternatif pratik cihazlar, teknoloji ve modaya uygun insülin saklama kapları, tedavi sürecinin çocuklar için eğlenceli bir hale gelmesi için sevimli figürlü diyabet cihazları-eğitici interaktif oyunlar, sağlıklı beslenmeye yönelik otomatlar, diyabet kafeleri ve yaşlı hastalara özel destek cihazlar olarak sıralanıyor.

JÜRİ, PROJELERİ ‘ÜRÜN, SERVİS VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK OLMAK ÜZERE ÜÇ KATEGORİDE DEĞERLENDİRECEK

Projeler ürün ve servis kategorilerinin yanı sıra önceki senelerden farklı olarak bu sene Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisi kapsamında da değerlendirilecek. 3 kategoride Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerinden gelecek olan projeleri değerlendirecek jüri üyeleri arasında, Türk Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybek Korugan,  Marmara Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi   Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Uysal, Ulusal Beslenme Platformu 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve gazeteci Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan ve Sanofi Türkiye Diyabet İş Birimi Direktörü Pelin Yunusoğlu yer alıyor.


İçeriği Paylaşın