Kızların Eğitimi İçin Abbvie ile TOÇEV El Ele Verdi

AbbVie, “Önce Kızlar, Öncü Kızlar” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2022 yılı boyunca kız öğrencilerin eğitimine ve kariyer yolculuklarına destek olacak. Gönüllü AbbVie çalışanları gençlerle bir araya gelerek mentorluk desteği verecek.

Kızların Eğitimi İçin Abbvie ile TOÇEV El Ele Verdi

Bizi Takip Et


Fırsat ve cinsiyet eşitliğini kurum kültürünün merkezine koyan şirketlerden biri olan AbbVie, kadınların sosyal hayatta varlığının güçlendirilmesi amacıyla TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ile iş birliği yaparak “Önce Kızlar, Öncü Kızlar” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında AbbVie, lise ve üniversitede eğitim gören, sosyal yaşamda ve eğitim hayatında eşit haklardan yararlanamayan genç kızların yanında olacak. Şirket 2022 yılı boyunca Ankara, İstanbul, Adıyaman, Mardin, Sinop ve Samsun’da yaşayan 50 kız öğrencinin eğitimine ve kariyer yolculuklarına destek verecek. 

KAPSAMLI EĞİTİMLERLE GENÇ KIZLARIN GELİŞİMİNE DESTEK

“Önce Kızlar, Öncü Kızlar” projesi kapsamında her ay kız öğrencilere TOÇEV eğitmenleri tarafından online eğitimler verilecek. Öğrenciler 6 ay boyunca özgeçmiş hazırlama, bilgisayar programı ve sosyal medya kullanımı eğitimlerinin yanı sıra sunum yapma teknikleri, topluluk önünde konuşma, etkili iletişim, diksiyon, zaman yönetimi, hobi ve yetenek keşfi gibi kişisel gelişim eğitimlerinden de yararlanacak. Yaz tatili boyunca temmuz ve ağustos aylarında öğrencilere online İngilizce kursu, ailelerine ise özel eğitimler verilecek. 

ABBVİE GÖNÜLLÜLERİ KIZ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VE İŞ YAŞAMI İÇİN YOL GÖSTERECEK

Eylül ayından itibaren her ay online olarak düzenlenecek mentor – mentee buluşmaları kapsamında da gönüllü AbbVie çalışanları gençlerle bir araya gelerek onlara mentorluk desteği verecek. Öğrencilerin sorularını yanıtlayacak, kariyer planlamaları konusunda önerilerini ve kendi meslekleri hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşarak yol gösterecek. AbbVie gönüllüleri ayrıca öğrencilere meslek seçimine karar verme süreçleri, kendini geliştirme ve motive etme yolları, mesleğe katkısı olan sosyal beceriler ve ilgi alanları, yaşam deneyimleri gibi konularda bilgi, deneyim ve görüşlerini aktaracaklar. 

Kadınların hem sosyal yaşamda hem de iş yaşamında varlığının, toplumsal gelişim ve sürdürülebilir kalkınma için önemine dikkat çeken AbbVie Türkiye Genel Müdürü Mete Hüsemoğlu, “Ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik açısından arzu edilen seviyelere ulaşmanın yolu büyük ölçüde kadınların hayatın her alanına dâhil olmalarından geçiyor. Özellikle iş hayatında, eşit fırsatlar sunulduğunda kadınların ne derece başarılı olduğunu gösteren birçok örneğe şahit oluyoruz. Çeşitliliğe önem veren kapsayıcı bir organizasyon olan AbbVie’nin kültüründe, kadınların ve erkeklerin eşitliğine dayalı bir yönetim anlayışı benimseniyor. Bu misyonu gelecek kuşaklara da taşımak bizim için çok değerli ve anlamlı. TOÇEV ile birlikte hayata geçirdiğimiz “Önce Kızlar, Öncü Kızlar “projesi ile genç kızlarımızın eğitimlerine destek vererek bu misyonun bir parçası olmak bizi son derece mutlu ediyor.” diye konuştu. 

TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Dilek Ültanır da “Çocuklarımızın hepsi aynı değerde ancak kızlarımız için biraz daha zorlu yollar, onların önlerine çıkan engeller var. Biz “Okumak Her Çocuğun Hakkıdır” diyerek yola çıktığımız 28 yılda çocuklarımız için fırsat eşitliği yaratmaya gayret ettik. Eşit şartlarda eğitim görmeleri için çabaladık. Şimdi yanımızda olan kurumlar ve gönüllülerimizle kocaman bir aileyiz. Pandemi süreci öncesi ve sonrasında çocuklarımıza desteklerini esirgemeyen kurumların başında AbbVie geliyor. Onların sayesinde birçok soruna çözümler bulduk. Şimdi de harika bir proje olan “Önce Kızlar Öncü Kızlar” ile kızlarımızın gelişimlerine destek olmaya geliyoruz. Özgüveni yüksek, hayaller kurabilen çocuklar ülkemize değer katacak.” dedi. 


İçeriği Paylaşın