“KKTC, Sağlık Yatırımları İçin Stratejik Geleceği Olan Bir Ülke”


Bizi Takip Et


Ercan Kolan

Kolan Hospital Group YK Üyesi ve CEO’su

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa’da, Kolan British Hospital ismiyle hizmet veren bir hastanemiz var. Ayrıca 2014 yılından bu yana Girne’de Kolan British Girne Medikal Center ismiyle 7/24 ayaktan hasta takibi ve acil sağlık hizmeti sunmaktayız.

Lefkoşa’daki 8 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemizde, her biri tek kişilik 35 hasta odası, 3 ameliyathane, 6 yataklı genel yoğun bakım, 6 yataklı koroner ve kalp damar cerrahisi yoğun bakım ve 5 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi mevcuttur. 36’sı doktor, 45’i hemşirelerden oluşan 156  personelimiz bulunmaktadır.

Hastanede kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, kadın-doğum, tüp bebek tedavisi, ortopedi, beyin ve sinir cerrahisi, genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, göz hastalıkları, çocuk cerrahisi, üroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dahiliye, çocuk hastalıkları ve sağlığı, dermatoloji, enfeksiyon hastalıkları ile  tüm branşlarda 7/24 sağlık hizmeti ile vermekteyiz.

Kolan British Hospital (Lefkoşa, KKTC)

“GİRNE’DEKİ MERKEZİMİZDE EVDE BAKIM HİZMETİ DE SUNUYORUZ”

KKTC Sağlık Bakanlığı, özel sağlık sigortaları, SGK ile kurumsal sözleşmemiz mevcut olup, yoğun bakım hizmetlerinde sağlık bakanlığına tam doluluk oranı ile hizmet vermekteyiz. Yıllık poliklinik hasta sayımız 30-35 bin, ameliyat sayımız ise ortalama 2 bin – 2 bin 500 bandındadır. Tüp bebek merkezimizde yıllık  800 ila 1000 arasında kişiye tedavi sunulmaktadır.

Girne’deki merkezimizde ise fizik tedavi, ortopedi, kardiyoloji, dahiliye, dermatoloji alanlarında part –time uzman hekimlerin desteğiyle poliklinik hizmeti verilmektedir.  Tam zamanlı iki pratisyen hekim ile poliklinik hizmetinin yanısıra evde bakım hizmeti  de sunmaktayız. Burada 4 yataklı acil hizmeti ünitemiz ve tam donanımlı ambulansımız bulunmaktadır.

Kolan British Hospital (KKTC)

“KIBRIS’TAKİ HASTANEMİZE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR!”

KKTC’yi  konum ve stratejik olarak geleceği olan, Avrupa Birliği’ne girme olasılığı yüksek olan, alımgücü iyi, kaliteli otelleri ile turizmi oturmuş bir ülke olarak gördük. Kıbrıs’taki sağlık hizmetlerinin potansiyellerini yükseltmek amacıyla Türkiye’deki tecrübemizi Kıbrıs’a aktarmak istedik.

Hastanemizde öncelikle yerel halkımıza hizmet vermekte olup, Kıbrıs’ta yerleşik yabancı hastalarımıza da teşhis ve tedavi hizmeti sunmaktayız. 2012 yılında açılan hastanemizde yabancı hasta profilinin yüzde 50’sini İngilizler, yüzde 20’sini ise Ruslar meydana getiriyor. Tüp bebek merkezimize ise İngiltere, Fransa, ABD, İran, Irak, Çin, Jamaika, Pakistan, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan ve Azerbaycan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından hastalar başvurmaktadır.

Sağlık turizminin gelişimi yönünde daha çok ofis yatırımlarına ağırlık verdik. Arap ülkeleri, Balkanlar ve Türk-i Cumhuriyetler öncelikli hedefimiz olmak üzere tüm Avrupa’yı içine alacak şekilde sağlık turizmine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Esra Kazancıbaşı Öztekin

sagligimicin@gmail.com

Not: Bu yazı 26 Mart 2019 tarihinde Yenibirlik Gazetesinde yayımlandı.

Dünya Sağlık Sektörüne Türk Damgası Yazı Dizisinin 1. yazısı için aşağıdaki linke tıklayınız:


İçeriği Paylaşın