Şeffaf Aparey Tedavisinin 7 Püf Noktası

Şeffaf Aparey Tedavisinin 7 Püf Noktası

Şeffaf Aparey Tedavisinin 7 Püf Noktası

Bizi Takip Et


Metal diş tellerine alternatif şeffaf aparey tedavisi gün geçtikçe daha fazla hasta tarafından tercih ediliyor. Peki, bu tedaviyi tercih edecek olan hastalar nelere dikkat etmeli, tedavi için nasıl bir yol haritası izlemeli? Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu tedavinin püf noktalarını açıkladı.

Şeffaf apareyler ortodontik tedavilerin olmazsa olmazları arasına girdi. Özellikle erişkin yaştaki ortodonti hastalarının sayısının artmasıyla birlikte daha estetik tedavi yöntemleri tercih ediliyor. Hastaların şeffaf apareylere yönelik ilgisi hakkında konuşan Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Gelişen teknolojiyle birlikte insanlar artık ortodontik tedavilere daha çok yönelirken, estetik açıdan daha konforlu tedavileri tercih ediyor. Bu tedaviler arasında ise en çok şeffaf apareyler ilgi görüyor. Endikasyonların doğru konulması şartıyla, günümüzde çok geniş bir yelpazede şeffaf aparey tedavisini uygulayabiliyoruz” dedi. Şeffaf apareylerin şeffaf ve takıp-çıkarılabilen ürünler olduğu için hastalara büyük bir kullanım kolaylığı da sunduğunu belirten Dr. Ceylanoğlu, “Ağız içinde görünmediği için hastalar günün her saati ve her ortamda rahatlıkla şeffaf apareylerini kullanabiliyor. Ama her ortodontik tedavide olduğu gibi şeffaf aparey tedavisinde de hastaların dikkat etmesi gereken, diş hekimlerine mutlaka danışmaları gereken konular var” diye konuştu.

Dr. Ceylanoğlu şeffaf aparey tedavisinin püf noktalarını şöyle sıraladı;

  1. Şeffaf aparey tedavisini başlamayı düşünen hastalar öncelikle iyi bir ortodonti uzmanı tercih etmeli.
  2. Şeffaf aparey tedavisinde hastalar doğru bir tedavi planı yapıldığından emin olmalı. Yanlış bir planlama yapılırsa hatanın ortaya çıkması çok uzun zaman alır ve tedavi sekteye uğrar.
  3. Hastalar tedaviye başlamadan önce diş hekimlerinden dişlerinin 3D simülasyonunu istemeli. Bu simülasyon, tedavinin en başında dişlerin tedavi sonundaki halini gösterir. Dişlerin tedavi sonrasındaki pozisyonlarını gören hastalar daha bir büyük motivasyonla tedavilerine devam eder.
  4. Vakaya göre değişmek ile birlikte basit çapraşıklık vakalarında şeffaf aparey tedavisi 3-4 ay içerisinde tamamlanabiliyor. Hastalar, diş hekimlerine tedaviye başlamadan önce, kaç plakla ve ne kadar sürede tedavi olacaklarını mutlaka danışmalı.
  5. Şeffaf aparey tedavisi ortodontik tedavi unsurlarını içerisinde barındırır. Bu sebeple tedavinin başarısı düzenli kullanıma bağlıdır. Şeffaf apareylerin günde 20-22 saat takılması gerekir ve her plak iki haftada bir değiştirilir.
  6. Eskiden şeffaf apareyler yurt dışından geliyordu. Hastalar, sistemin ağır işlemesinden kaynaklı sorunlar ile karşılaşabiliyordu. Artık şeffaf aparey üreten yerli markalar sayesinde tedavi süreci çok daha hızlı ve ucuz bir şekilde çözümlenebiliyor. Hastaların, tercih ettikleri şeffaf aparey markasının kaç hastayı tedavi ettiğini, yüzde kaç oranında başarıya ulaştığını sorgulaması gerekir.
  7. Hastalar; güvenilir, sağlığı zararı olmayan materyallerden üretilen şeffaf apareyleri tercih etmeli.

İçeriği Paylaşın