Vajinismusla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Kadınların cinsel birleşme sırasında istemsiz kasılmalar yaşadığı son derece ağrılı bir cinsel sorun olan vajinismusla ilgili doğru bilinen yanlışlar...

Vajinismusla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Bizi Takip Et


Vajinismus, kadınlarda en sık görülen cinsel işlev bozukluklarından biridir. Erteleme hastalığı olarak da bilinen vajinismus tedavisi mümkün olan ancak tedavi edilmediğ takdirde ilişkilere ve evliliklere zarar veren bir hastalıktır. Daha çok kapalı toplumlarda görülen vajinismusla ilgili halk arasında doğru bilinen pek çok yanlış bulunmaktadır. İşte onlardan birkaçı...

YANLIŞ: Vajinismus tedavi edilemez.

DOĞRU : Vajinismus tedavi başarısı yüzde 100 olan bir hastalıktır. 

YANLIŞ: Vajinismus zamanla kendiliğinden düzelir.

DOĞRU: Vajinismus psikolojik bir hastalıktır. Mutlaka tedavi etmek gereklidir. 

YANLIŞ: Kendini zorlayarak denemeye devam edilmelidir.

DOĞRU: Zorlamak kasılmış olan vajen girişinde travmaya neden olarak kadını cinsel ilişkiden daha da korkutur ve süreci daha da zorlaştırır.

YANLIŞ: Vajinismus çok az kadında görülür.

DOĞRU: Vajinismus özellikle kapalı toplumlarda sıklıkla görülen bir hastalıktır.Türkiye de her 10 kadından 1'inde vajinismus görülmektedir. 

YANLIŞ: Eğer başka bir erkekle evlenirsem vajinismus sorunu geçer.

DOĞRU: Vajinismus sorunu yaşayan kadında boşanıp başka bir erkekle evlenmek çare değildir. Üstelik vajinismus hastalarının çoğu eşiyle severek evlenirler. Doğru olan kadın ve erkeğin vajinismusu bir hastalık olarak kabul edip, evlilikleri sarsılmadan tedavi olmalarıdır.

YANLIŞ: Vajinismus hastalarının çocuğu olmaz.

DOĞRU: Erkeğin dış genital bölgeye yaklaşabildiği hallerde tam bir cinsel ilişki olmasa da gebelik oluşabilir. Bazı vajinismus hastaları tüp bebek ya da aşılama tedavileri ile gebe kalma yolunu seçebilirler. 


İçeriği Paylaşın