2012 Anneler Okulu Projesi Toroslar’da

2012 Anneler Okulu Projesi Toroslar’da


Bizi Takip Et


2012 Anneler Okulu Projesi, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde,  Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) finansörlüğünde Valiliğin yönlendirmesi ile Mersin Toroslar Bölgesi’nde ikamet eden annelere uygulanacak.

Katılımcı anneleri üreme sağlığı, beslenme sağlığı ve öz bakım eğitimleri ile bilinçlendirmek, psikolog danışmanlığında yapılacak çalışmalar ile psikolojik destek vermek ve yapılan etkinlikler ile sosyalleşmelerine destek olmak amaçlanıyor.

2012 Anneler Okulu Projesi, Mersin’in Toroslar Bölgesi’ndeki 9 ayrı köyde uygulanacak. Proje kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilecek 9 ayrı çalışma ile toplam 225 anneye ulaşılması amaçlanıyor. Annelere temel sağlık eğitimleri verilerek, önce kendi sağlıkları ve beraberinde diğer aile bireylerinin daha sağlıklı yaşamaları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilk çalışma 10 Şubat Salı günü Resul Köyü’nde yapılacak.

ÜREME SAĞLIĞI, BESLENME SAĞLIĞI, ÖZ BAKIM VE NEFES TERAPİSİ EĞİTİMİ

Proje kapsamında katılımcı annelere, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir doktor tarafından üreme sağlığı; TİKAV Proje Sorumlusu tarafından hijyen, öz bakım ve besin sağlığı gibi konularda eğitim verilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir psikolog ise annelerin sorularını yanıtlayacak ve annelere nefes terapisi çalışması uygulayacak.

Proje sorumluları ve annelerin katılımı ile toplu halde yenilecek öğle yemeğinin ardından, Arslanköy Kadın Tiyatrosu tarafından sağlık temalı bir oyun sergilenecek. Günün sonunda Anneler Okulu Projesi’ne katılan annelere TİKAV tarafından hazırlanmış bir katılım sertifikası verilecek.

2011 YILINDA 220 ANNEYE ULAŞILDI

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TIKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) iş birliğiyle hayata geçirilen Anneler Okulu Projesi kapsamında, 2011 yılında toplam 200 anneye temel sağlık eğitimi verildi. Projeye katılan toplam 200 annenin sertifikaları, 14 Aralık 2011’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle teslim edildi.


İçeriği Paylaşın