Abdi İbrahim'den Tıp ve Sağlık Alanındaki Yeni Gelişmeler

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, 2 haftada bir yayımlanan “Bilimsel Gündem” isimli bültenlerle, tıbbın popüler alanındaki gelişmeleri, kısa ama bilgilendirici özetler şeklinde kamuoyu ile paylaşıyor.

Abdi İbrahim'den Tıp ve Sağlık Alanındaki Yeni Gelişmeler

Bizi Takip Et


Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü, “Bilimsel Gündem” adıyla hazırladığı ve 2 haftada bir yayımlanan bültenlerle, tıbbın popüler alanındaki tüm yeni gelişmeleri, önemli ve pratik bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor. 

Son yayımlanan bilimsel makaleler esas alınarak hazırlanan, sade, kolay anlaşılır ve bilgilendirici yapıdaki bültenler, 25 bin KVKK onaylı kişiye mail yoluyla iletiliyor.

Tıp alanındaki gelişmelerin yanı sıra bu alanda iz bırakan Türk ve yabancı bilim insanları hakkında da bilgi paylaşımı yapılan referans kaynak niteliğindeki bültenler, Abdi İbrahim web sitesinde yayımlanıyor ve her 2 haftada bir çarşamba günleri Abdi İbrahim’in sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılıyor. 

STRESİN GENLERE ETKİSİNDEN BEETHOVEN’IN ÖLÜM NEDENİNE KADAR SAYISIZ BAŞLIK

 “Bilimsel Gündem”in her yeni sayısı seslendirilerek podcast formatında Spotify’a yükleniyor ve sonrasında bu podcastler Youtube üzerinden de paylaşılıyor. Böylece bu kıymetli ve aydınlatıcı içerikler gerek Abdi İbrahim web sitesi gerekse de sosyal medya kanalları aracılığıyla kamuoyuna aktarılıyor. 

43 sayıya ulaşan bültenlerde, stresin genlere etkisi, ünlü besteci Beethoven’ın saç örneklerinden yapılan analize dayanarak saptanan ölüm sebebi, yapay tatlandırıcıların ve enerji içeceklerinin kalp sağlığına etkileri, gündüz uykusu ve Alzheimer arasındaki bağlantı, soğuk suyun sağlığa faydaları gibi, geniş bir yelpazede ilgi çekici ve faydalı bilgilere yer veriliyor.

SAĞLIKLI BİR UYKU İÇİN İPUÇLARI İLE EN İYİ 5 PREBİYOTİK GIDA, 43’ÜNCÜ SAYIDA

“Bilimsel Gündem”in son sayısında yer alan konu başlıkları ise şöyle:

  • En iyi 5 prebiyotik gıda: Son yapılan bilimsel araştırmalara göre en fazla prebiyotik içeriğe sahip olan gıdalar, karahindiba yeşillikleri, Kudüs enginarı (yer elması), sarımsak, pırasa ve soğan. 
  • Obezite ve bağışıklık: Obez bireylerde influenza H1N1 virüsüne özgü antikor düzeylerinin daha düşük olduğu görüldü.
  • Her şeyin başı uyku: Yetersiz uyku, depresyondan Tip 2 diyabete, obeziteden anksiyete kadar çok çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uyku kalitesini arttırmanın ipuçları da Bilimsel Gündem’in son sayısında.
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın hekimlerinden, kadın doğum ve jinekoloji uzmanı İffet Naim Onur’un iham verici yaşam hikâyesi de son sayıdaki bir diğer konu başlığı.

İçeriği Paylaşın