Avea ve Sanovel`den SanPad Projesi

Avea ve Sanovel`den SanPad Projesi

Avea ve Sanovel`den SanPad Projesi

Bizi Takip Et


Sanovel, avea ile işbirliği yaparak Türkiye’de ilaç sektöründe bir operatörle birlikte uygulanan tablet projesini hayata geçirdi. Avea ile mobiliteyi seçen Sanovel; SanPAD Projesi ile bin 200 satış temsilcisini mobil hale getirmiş oldu.

Özel olarak geliştirilen SanPAD uygulaması ile tıbbi satış temsilcileri, tüm işlerini iPad kanalıyla yanlarında taşıyacak. Proje kapsamında doktorlara yönelik sunumlar iPad’ lerle yapılırken, Sanovel’in aktif pazarlama yaptığı 60’a yakın ilaç için, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen baskılı malzeme üretimine de son verildiği belirtildi.

Zamandan ve mekandan bağımız çalışmayı sağlayan projenin, çevreye katacağı değer ise şöyle; “75 bin tondan fazla temiz suyun tüketilmesi, 2 milyon 700 bin kwh enerji israfının önlenmesi ve 100 hektarlık ormanın yok olmasını engellemek”

Uygulama eczanelerde ve diğer grup şirketleri arasında bulunan Sagra’nın pazarlama bölümünde kullanmaya başlandı. Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Toksöz Holding ve Sanovel İlaç Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Toksöz ile Zafer Toksöz’ün katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında işbirliği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Tunç Taşman, dünyadaki M-sağlık uygulamalarının giderek arttığını ve bu oranın, önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte daha da artarak ciddi boyutlara ulaşacağını belirtti.

Proje kapsamında, uygulama ile tıbbi satış temsilcileri, tüm işlerini iPad üzerinden yanlarında taşıyacak. Doktorlara yönelik sunumlar iPad’lerle yapılacak. Zamandan ve mekândan bağımsız çalışmayı sağlayan proje, Sanovel’in basılı malzemeye harcadığı masrafların yüzde 75 oranında azaltmasını sağlayacak. Elde edilen tasarruf ise, Sanovel’in Ar-Ge ve yeni yatırımlarında değerlendirilecek.

PROJE İLE 8 BİN ÇAM AĞACI KESİLMEYECEK

Toksöz Holding ve Sanovel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, SanPAD uygulamasını sekiz aydır aktif bir şekilde kullandıklarını ve bu sürede aldıkları geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu kaydetti. Toksöz, Sanovel’in çevre konusuna oldukça duyarlı bir şirket olduğunun altını çizerek, SanPAD uygulamasının hayata geçirilmesinde bu unsurun da oldukça etkili olduğunu söyledi.

Proje kapsamında sadece 2012 yılında 15 bin tondan fazla temiz su, 540 bin kilowatsaat elektrik enerjisi tasarruf edeceklerini anlatan Toksöz, 8 binden fazla çam ağacının da kesilmekten kurtarılacağını belirtti.

“SANPAD İLE TASARRUF SAĞLANDI”

Ahmet Toksöz, proje uygulamaya başlandıktan sonra toplam basılı materyallerin satın alınması, depolanması, saha ekibine ulaştırılması gibi lojistik parametrelerde ilk 3 ayda yüzde 20 oranında tasarruf sağlandığını, projenin ikinci döneminde ise bu oranın 3 kat artarak yüzde 60’a ulaştığını belirtti.

“DOKTORUMUZU CEBİMİZDE TAŞIR HALE GELDİK”

Tunç Taşman, “Geleceğin sağlık ve ilaç şirketleri, her an her yerden mobil olarak izlenebilir, yönetilebilir olacak. Avea olarak sağlık sektörü için yapmak istediğimiz tam olarak bu. Akıllı cep telefonları ve tabletler sayesinde artık neredeyse kendi kendimizin doktoru olduk. Mobil teknolojilerle hastanemizi, sağlık kayıtlarımızı, doktorumuzu da cebimizde taşır hale geldik. Atalarımız “Kendi kendinin doktoru ol” derlerdi. Artık akıllı telefonlarımızla bu gerçekten mümkün” şeklinde konuştu.

Mobil teknolojilerin sağlık konusunda en büyük getirisinin kişiye özel sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Taşman, hastaların doktorlarıyla, değerleri, verileri, tedavi ve kontrol zamanlaması gibi konuları birebir ve özel bir biçimde akıllı telefonlar üzerinden görüşmeden yönetebildiklerini söyledi.

Taşman, avea olarak hastaların hayatını mobil teknolojilerle kolaylaştıracak önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydederek; örneğin, AloDoktorum Servisi’mizi kullanan Avea müşterileri, doktora canlı olarak bağlanıyor ve sağlık konularında danışmanlık, acil durumlarda ise yönlendirme alabiliyor. Bunun dışında,  anne oluyorum, diyabet ve sağlıklı yaşam olmak üzere toplam 3 ayrı bilgi servisinin bunlara sadece birkaç örnek olduğunu söyledi.


İçeriği Paylaşın