Geleceğin Bilim Adamları İsviçre’de Buluştu

Geleceğin Bilim Adamları İsviçre’de Buluştu

Geleceğin Bilim Adamları İsviçre’de Buluştu

Bizi Takip Et


Novartis’in, her yıl biyoteknoloji alanında yetenek ve birikimini artırmayı hedefleyen başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri için düzenlediği Uluslararası Biyoteknoloji Liderlik Kampı (BioCamp) başarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 21 ülkenin önde gelen üniversitelerinden seçilen 60 öğrenci ile biyoteknoloji ve iş uzmanlarını bir araya getiren üç günlük bir seminerde bu yıl, sağlık hizmetlerine erişim ve araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin artan önemine vurgu yapıldı. Seminerde ayrıca, Novartis’in yenilikçi yaklaşımı sayesinde klinik geliştirme alanında dünyanın her yanında hastaların ilaca erişiminin nasıl arttırılabilceğinin altı çizildi.

2004 yılından bu yana 500’ün üzerinde başarılı lisansüstü öğrencisini yaşam bilimleri endüstrisi ile tanıştıran etkinlik kapsamında bu yıl öğrenciler, aralarında Nobel Ödülü sahibi Novartis AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rolf M. Zinkernagel ve Biyomedikal Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Susan Gasser’in de yer aldığı değerli uzmanları dinleme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca firmanın ilaç geliştirme yaklaşımına yön veren bilim adamları ve yöneticilerle görüşerek hastaların karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlarına yanıt veren yeni ilaçlar hakkında bilgi edindi.

Öğrencilerin biyoteknoloji ve yaşam bilimleri sektörlerindeki trendleri ve zorlukları anlamalarına yardımcı olmayı ve bir biyoteknoloji firması kurma ve işletme konusunda ilk elden deneyim edindirmeyi amaçlayan program boyunca öğrenciler araştırma – geliştirme konusunda gelecekte işbirliğini kolaylaştıracak ilişkiler kurma fırsatı buldu. Türkiye’yi temsilen iki doktora öğrencisinin katıldığı BioCamp boyunca öğrenciler, birbirleriyle bilgi ve deneyim alışverişi yapma imkanı edindi.

BioCamp ile ilgili görüşlerini bildiren Novartis CEO’su Joseph Jimenez,“BioCamp etkinliğimiz kapsamında misafir ettiğimiz öğrencilerimizin çalışmalarına devam ederek, hastaların bulundukları coğrafyadan bağımsız olarak en uygun hizmeti alabildiği bir geleceğe bizleri ulaştırdıklarını görebilmeyi umuyoruz” dedi.

Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman ise, “Novartis olarak eğitimin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Her yıl eğitim alanındaki çalışmalarımıza arttırarak devam ediyoruz” dedi.

Berkman, “Dünyada birçok üniversite ile işbirliğimiz bulunuyor. Türkiye’de İstanbul Üniversitesi ile imzaladığımız stratejik işbirliği protokolü ile öğrencilerin mesleki gelişimleri için özel eğitim ve seminerler düzenliyoruz. Ar-Ge çalışmaları için gereken insan gücü altyapısının gelişimi adına öğrencilerin daha iyi eğitim alması, daha iyi bilimsel veri üretebilmesi ve ufuk açıcı projelere imza atması amacıyla eğitim programları hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Novartis; geliştirme sürecini hızlandırarak, klinik çalışmaları genişleterek ve üniversiteler ile hükümetleri yeni teknolojilerde bir araya getirerek, hastaların yeni ilaçlardan mümkün olduğunca çabuk yararlanabilmelerini sağlamaya çalışıyor.  Sağlıkta yenilikçiliği ilke edinen Novartis, dünya genelindeki hastalar için çözümler üretmek için kurumsal vatandaşlık ve girişimciliğin bir araya getirilmesini teşvik ediyor.


İçeriği Paylaşın