Neolife Tıp Merkezi Açıldı

Neolife Tıp Merkezi Açıldı

Neolife Tıp Merkezi Açıldı

Bizi Takip Et


Kanser tanı ve tedavisinde referans merkezi olmayı amaçlayan Neolife Tıp Merkezi, 29 Kasım Pazartesi günü hasta kabulüne başlıyor.

Bozlu Grubu, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’nın sahibi olduğu onkoloji tedavi merkezinin işletmesini üstlenerek 15 milyon Euro yatırımla Neolife Tıp Merkezi’ni açtı. 3 bin 500 metrekarelik alana kurulu beş katlı bina olan Neolife Tıp Merkezi’nde, kişiye  özel kanser tedavi programları yürütülecek.

Özel ihtisas alanları medikal onkoloji ve radyasyon onkoloji olan Neolife Tıp Merkezi’nde 35 adet kemoterapi ünitesi, radyoterapi üniteleri, radyoloji ve nükleer tıp görüntüleme üniteleri, poliklinikler ve laboratuarlar bulunuyor.

Merkezin tanıtımı amacıyla dün Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolcay, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı  Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem, Bozlu Holding Sağlık Pazarlama ve Uluslararası Sağlık Yatırımları İşletme Kordinatörü Meri Bahar, NeoLife Başhekimi Dr. Dilek Mamçu ve kanser uzmanlarının katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

YURT DIŞINDA DA MERKEZ AÇILACAK

Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay, “Amacımız hastalara en son teknolojiyle, en uygun, doğru ve kaliteli tedaviyi sunmak” dedi. Bozluolcay, sağlık turizmine önem verdiklerini belirterek aralarında Romanya, Bulgaristan, Polanya’nın da bulunduğu ülkelerde merkez açmanın yakın planlarındaki hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye Kanserle Savaş Vakfı (TKSV) Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem ise, pahalı olan kanser tedavisini bugüne kadar halka uygun şekilde sunduklarını ve böylece vakfın 35 yıldır referans bir kurum haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Ertem, yapılan anlaşmaya göre vakfın misyonu doğrultusunda merkezde her yıl belli oranda,  maddi durumu müsait olmayan kanserli hastaya ücretsiz tedavi verileceğinin altını çizdi.

Bozlu Holding Sağlık Pazarlama ve Uluslararası Sağlık Yatırımları İşletme Kordinötürü Meri Bahar ise, merkezde her vaka için “multidisipliner tümör konseyinin” toplanacağını belirterek “Tümör konseyinde medikal onkolog, radyasyon onkoloğu, radyolog, patalog, ilgili dal uzmanı ve onkoloji hemşiresi bulunuyor. Böylelikle kanser hastaları ilgili uzmanları tek tek gezmekten kurtularak, hastalıklarının tedavi ve kontrol sürecinin planlanmasında rahat edecek” diye konuştu.

Meri Bahar, bir dijital mamaografi yöntemi olan “Tomosentez” gibi kanserin erken teşhisinde ve tedaviye yanıtın saptanmasında başvrulan gelişmiş teşhis yöntemlerinden oluşan bir alt yapıya sahip olduklarının altını çizdi. Meri Bahar,”Merkezde kanserli hastalara ve yakınlarına destek grupları oluşturacağız. Psikolojik danışma imkanı sunacağız. Ayrıca, kanserli hastalara saç, tırnak, meme protezi gibi özel ürünlerin temini konusunda yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

RADYOTERAPİDE GELİŞME: TRUEBEAM

Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Alptekin Arifoğlu, kanserin ışınla tedavisinde  Avrupa’da dördüncü, Türkiye’de ise ilk olan “Truebeam” yöntemini uygulayacaklarını söyledi.

Dr. Arifoğlu, “Truebeam sistemi görüntü eşliğinde radyoterapi ve radyo cerrahi (IGRT ve IGRS), yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT), hacimsel yoğunluk ayarlı ark terapi (RapidArc) ve stereotaktik (cerrahi ışınlama)vücut radyoterapi (SBRT) dahil tüm ileri modalitelerinde kullanabilir” dedi. Dr. Arifoğlu,  yöntem konusunda şu bilgiyi verdi:

. Truebeam, radyoterapi gerektiren tüm kanser türlerinin tedavisinde kullanılabilir. Fakat özellikle senkronize hareket yöntemi sayesinde akciğer, meme, prostat ve spinal bölge kanserlerinin tedavisinde faydalanılır.

. Truebeam, radyoterapi ile radyocerrahi özelliklerini aynı cihazda sunar. Daha yüksek dozu daha kısa sürede verebilir, dolayısıyla daha yüksek performanslı tedavi süreci sağlar.

. Hastaların tedavisinde gerek duyulan adımların sayısında beş kata kadar azalma ile tedaviyi hızlandırır.

. Normalde  10-15 dakika süren bir IMR tedavisi için iki dakikadan az zamanda tamamlanabilir.

. Normal. 40 dakikadan bir saate kadar süren kompleks bir radyocerrahi beş ile 20 dakikada bitebilir.

. Daha lüksek performanslı bir tedavi süreci sağladığı için seans sayısı azalır.

.
 Tedavi devam ederken 100 binden fazla veri noktası sürekli gözlenerek, sistemin doğru bir “izomerkez veşa tedavi için odak noktasını koruması temin edilir. Bu sayede doktorların hareket eden bir organ içindeki tümörü yüksek doğrulukla tedavi etmesine olanak sağlanır.”


İçeriği Paylaşın