Pfizer’den Eğitim Programı

Pfizer’den Eğitim Programı

Pfizer’den Eğitim Programı

Bizi Takip Et


Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olarak ilk kez geçen yıl düzenlenen Klinik Araştırma Eğitim Programının ikincisi düzenlendi. T.C. Sağlık Bakanlığı, Pfizer Türkiye ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen programa, 213 hekim katıldı.

Klinik Araştırma Eğitim Programı; ülkemizde yüksek standartta klinik ilaç araştırmalarının yaygınlaşması, araştırmacıların bu konudaki bilgilerinin güncellenmesi ve dünyada ve Türkiye’deki son gelişmelerin paylaşılmasını hedefliyor.

Kasım 2010’da ikincisi düzenlenen Klinik Araştırma Eğitim Programı’nda ilaç araştırma ve geliştirme sürecindeki aşamalar, çalışmaların etik değerlendirilmesi, sorumluluklar, regülasyonlar, çalışma tasarımı, organizasyonu ve yürütülmesi, yoklama ve denetleme konuları hakkında sağlık profesyonellerine geniş bilgi sunuldu. Tek günlük eğitim programı kapsamında, tüm eğitim modüllerine ve eğitim sonunda yapılan sınava katılan hekimlere katılım sertifikası da verildi.

“ÜNİVERSİTELERİN GÖREVİ BİLGİ ÜRETMEKTİR”

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sema Umut konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul Üniversitesinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi içinde yer alması ve Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliğine seçilmesinin bir nedeni de araştırmaya verdiği önemdir. Üniversitelerin görevi bilgi üretmektir. Bilgi üretmek ise araştırmalarla olacaktır.

İyi klinik çalışmalar sonucu insan yaşamı uzamış ve kalitesi artmıştır. Pfizer İlaçlarının desteğiyle yapılan klinik araştırma   eğitim toplantılarının  evrensel standartlarda, etik kurallara uygun, tarafsız araştırmalara katkısı olacağını umuyorum.”

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve YÖK Üyesi  Prof. Dr. Recep Öztürk ise ülkemizde klinik araştırmaların çok sayıda ve yüksek standartlarda yapılabilmesi için araştırmacı eğitimlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Klinik araştırmalar, hastaların yenilikçi tedavilere ulaşması ve ülkemizde bilim ortamının gelişmesi açısından çok kritik bir öneme sahip. Bu doğrultuda klinik araştırmaların kalitesi ve sayısının artışı ile, Türkiye’den daha fazla sayıda araştırmacının uluslararası ilaç araştırma-geliştirme ağına dahil olmasının, ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”
Pfizer Türkiye Klinik Araştırmalar Müdürü Dr. Gökhan Duman da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Dünya’da 98018, ülkemizde ise 712 klinik araştırma yürütülmektedir ve bunların ancak % 16’sı Avrupa ve ABD dışında yapılmaktadır. Bu nedenle ülkemizde klinik araştırmaların artması ve yaygınlaşması için yüksek kalite standartlarına ulaşmamız çok önemlidir. Pfizer Türkiye olarak son 10 yılda 2000’e yakın araştırmacıya klinik araştırma eğitimi verilmesine destek olduk. Türkiye’de klinik araştırma alanında artan kalite ve standartların yükselmesi sonucu, Pfizer Türkiye olarak klinik araştırma sayımızı son bir sene içinde yüzde 25 oranında artırdık. Önümüzdeki 2 sene içinde de yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz.”


İçeriği Paylaşın