“Deneyimimizi Gelişmekte Olan Ülkelere Aktarmak İstedik”


Bizi Takip Et


Meri İstiroti

Liv Hospital Grup Koordinatörü

“Liv Hospital olarak oluşturduğumuz sağlık deneyimini gelişmekte olan ülkelere aktarmak, bu bölgelerde sağlık bakımı çıtasını bir basamak daha yükseltmek ve hastaların kendi ülkelerinde de Türk doktorlarına erişmelerini kolaylaştırmak amacıyla yurt dışında sağlık yatırımları yapıyoruz. Ülkemizin sağlık turizmi konusundaki liderliğini pekiştirmek yine önemli bir amaç. Biz 20 ülkede aktif faaliyet gösteren bir hastane olarak ülke dinamikleri, ihtiyaçları, yatırım kapasitesine göre bu seçimleri planlıyoruz. Ülkelerin ihtiyaçları ve yatırım verimi kararımızın nedenini oluşturuyor.

Liv Hospital Radyoterapi Merkezi (Tiflis, Gürcistan)

GÜRCİSTAN’DA LIV HOSPITAL RADYOTERAPİ MERKEZİ

Gürcistan’da radyasyon onkolojisi hizmeti veriyoruz. Gürcistan’daki Liv Hospital Radyoterapi Merkezi’nde Türk doktor, fizikçi ve teknisyenler görev yapıyor.  Merkeze başvuran Gürcü hastalar için oradaki uzmanlarımızla, Liv Hospital onkoloji konseyimize bağlanarak 20 hekimimizle birlikte kanser tanı ve tedavi seçeneklerinde destek oluyoruz. Bulgaristan’daki Neoclinic & Liv Hospital Kliniği’nde ise, tüm dallarda birinci basamak hizmeti, radyoloji, laboratuar hizmetleri veriliyor.  Bunun dışında  Makedonya, Kosova, Karadağ, Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna ve Cezayir’de temsilciliklerimiz var.

 

Liv Hospital Radyoterapi Merkezi (Tiflis, Gürcistan)

“HASTA PROFİLİMİZİ ÖZEL SAĞLIK SİGORTALILAR OLUŞTURUYOR”

Yurt dışındaki sağlık kuruluşlarımıza başvurulara bakıldığında hasta profilimizi özel sağlık sigortalı hastalar oluşturuyor. Yerel sigortalar ile sözleşmeli merkezler ilgili ülkelerin kamu sigortalı hastalarını da kabul ediyor. Gürcistan projemizde toplan 25 kişi çalışıyor. Birçok ülkede afiliasyon anlaşmaları yaptık ve uygun yatırım imkanlarını değerlendirmeye devam ediyoruz.

Liv Hospital Gürcistan Radyoterapi Merkezi Tümör Konseyi

KÜRESEL TÜRK MARKALARI İÇİN: TURQUALITY

Ülkemizde ortalama bin 500 sağlık kuruluşu yer alıyor. Bunların 600’ü özel sağlık kuruluşudur. Bu özel sağlık kuruluşlarının en fazla yüzde 20’si sağlık turizminin cazibe noktası olarak üretim yapabiliyor. Bu listeye her yıl yeni sağlık yatırımları da ekleniyor. Turquality, küresel Türk markaları yaratmak için oluşturulmuş ve uzunca bir süredir de başarıyla uygulanan oldukça önemli bir devlet destek programı. Ekonomi Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürütülüyor. Yakın zamana kadar sanayi markalarına odaklanmış ve hizmet sektörünün tek temsilcisi olarak sadece “gastronomi” program kapsamına dahil edilmişti. Haziran’da yayımlanan 2015/9 sayılı Karar ile döviz kazandırıcı hizmet sektörünün önemli bir kısmı da Turquality kapsamına dahil edildi. 2016’da sağlık sektörü ile ilgili düzenlemeler yapılarak Turquality kapsamına sektörümüz de dahil edildi. Var olan teşvik imkanlarından daha fazla ve üst sınırı olmadan teşvik sağlanması ile ilgili ülkelerde şubeleşmeyi destekleyen bir kapsam getirildi. Sağlık kurumlarımızın yaptığı çalışmalar ve Ekonomi Bakanlığı’nın sağlık hizmetlerini pazarlaması için vermiş olduğu destek ile tanıtım atağımız çevre ülkelere artarak devam edecektir.”

Esra Kazancıbaşı Öztekin

sagligimicin@gmail.com

Not: Bu yazı 26 Mart 2019 tarihinde Yenibirlik Gazetesinde yayımlandı.

Dünya Sağlık Sektörüne Türk Damgası Yazı Dizisinin 1. yazısı için aşağıdaki linke tıklayınız:


İçeriği Paylaşın