Humanite Tıp Polikliniği Açıldı

Humanite Tıp Polikliniği Açıldı

Humanite Tıp Polikliniği Açıldı

Bizi Takip Et


HABER: Demet DEMİRKIR

Psikiyatrik tedavide bütüncül ve bireyi esas alan yaklaşımıyla yeni model sunan Humanite Psikiyatri Merkezi, resmi açılışını 29 Ekim’de yapacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı Başkanı ve Onkoloji Enstitüsü Psikososyal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Özkan, kendisinin kurduğu Humanite Psikiyatri Gün Hastanesi’nin, Yaşam Köprüsü, Hastaya özel terapötik ortam, Liyezon Psikiyatrisi ve psikoonkoloji” gibi bölümleri hakkında bilgi verdi.

Humanite Psikiyatri Merkezi ile depresyondan şizofreniye, panik ataktan takıntılara kadar her türlü psikiyatrik ve psikolojik soruna hastaya özel tedavi çözümler sunduklarını belirten Prof. Dr. Özkan, “Psikiyatri, psikiyatri ve psikolojiye ilişkin tüm tanı, tedavi, günübirlik gözlem, izlem, ayaktan tedavi, kısa süreli yatış, rehabilitasyon ve psikoeğitim bir bütün olarak sunuluyor” şeklinde konuştu.

Merkezin genel ilkelerine değinen Prof. Dr. Özkan, “Merkezimiz evrensel üniversite, bilimsel disiplin ve standardını; hizmet sunumunda, klinik sorumluluk, etik ilkeler ve insancıl yaklaşımı esas almaktadır. Merkezimizde hizmetler öğretim üyesi sorumluluğunda, kendi alanlarında uluslararası düzeyde uzmanlaşmış bir ekip tarafından bütünlük içerisinde sunulmaktadır. Ekip; psikiyatri uzmanı, konsültasyon liyezon psikiyatrisi uzmanı, çocuk – ergen psikiyatrisi, klinik psikolog, aile ve eş terapisi uzmanı, psikiyatrik tıp alanında uzmanlaşmış hemşireler ve mediatörden oluşmaktadır” dedi.

Konunun uzmanı her biri kendi dalında uzmanlığını kanıtlamış bir ekiple hizmet verdiklerini açıklayan Prof. Sedat Özkan, merkezdeki bazı hizmetler hakkında bilgi verdi.

GÜN HASTANESİ İLE HASTA GÜNDELİK YAŞAMDAN KOPARILMIYOR

Gün Hastanesi’ni açıklayan Prof. Dr. Özkan, şizofreniden depresyona pek çok psikiyatrik hastalığı kısa sürede ve hastayı gündelik yaşamından koparmadan tedavi etme esasına dayanan bir model olduğunu belirtti.

“Daha az maliyetle kısa sürede yoğun terapi uyguluyoruz. Tedavide başarı oranını arttıran ve hastanede yatış gereksinimini ve süresini azaltan bu uygulama ülkemizde yaygınlaşmalı. Ülkemiz için yeni bir açılımdır. Hastalarımızı, aile ve toplum ilişkilerinden yalıtmadan, yataklı tedavinin tüm tanı ve tedavi olanaklarını sunarak tedavi edici ortam içinde bütüncül psikolojik destek sağlanmaktadır” diyen Prof. Dr. Özkan, günübirlik gözlem, destek ve tedavinin amaçlandığını söyledi.

HASTA VE YAKINLARINA PSİKO-EĞİTİM VERİLİYOR

Hasta Okulunda Eğitime değinen Prof. Dr. Özkan, hasta ve yakınlarına hasta okulunda psikoeğitim verildiğini, psikiyatri, liyezon psikiyatrisi, çocuk ve ergen psikiyatrisi, psikoonkoloji, bağımlılık, cinsel işlev bozuklukları, aile ve ilişki bilimi konularında psikoeğitim sunulduğunu kaydetti. Kişisel gelişimi destekleyecek eğitim programlarının da bu bölümde yer aldığını belirtti.

Rehabilitasyon Servisinden bahseden Prof. Dr. Özkan, bireysel psikoterapi, aile terapisi, grup psikoterapisi, sosyal terapiler, uğraş tedavileri, sanat terapisi, sosyal beceriler ve bağımsız yaşam becerileri geliştirme programı, topluma yeniden katılım programlarının gün hastanesi modeli içinde özel yapılandırılmış ortamlarda uygulandığını bildirdi.

Hastaya Özel Terapötik Ortam biriminde tıbbi teknik donanımlı ve terapötik ortamı sunan hasta odalarının olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sedat Özkan, “Bir hastanede sunulabilecek tüm tanı ve tedavi uygulamalarının yapıldığını, psikiyatrik ve psikolojik tüm yoğun tedavi ve bakım hizmetlerinin (Biyolojik tedaviler, uygulamalı davranışçı psikoterapi) sunulduğunu söyledi.

HASTALARA GÖZLEM, TAKİP, TEDAVİ İMKANI SUNUYOR

Hastalara gün boyu yatış, 24 saatlik gözlem, takip, tedavi ve kısa süreli yatış imkanı sunulduğunun altını çizen Prof. Dr. Özkan, ülkemiz sağlık sisteminde psikiyatri ve psikoloji alanında yeni bir uygulamayla hizmete başladıklarını açıkladı.

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve psikosomatik tıp hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Özkan, bedensel hastalığı olanlara ve cerrahi girişim uygulanan kişilere psikiyatrik tıp hizmeti ve psikososyal destek sunulan bu bölümde diyabet, astım gibi kronik hastalara, organ kaybı yaşamış olanlara psikiyatrik tedavi ve psikososyal destek verdiklerini açıkladı.

Kalp damar sağlığının korunmasında stres yükünün azaltılması (psikokardiyoloji), gebelik lohusalık ve doğum sonrası psikolojik destek ve tedavi, menopoz döneminde psikolojik destek gibi destekler de bu bölümde yer alan diğer hizmetler arasında.

Prof. Dr. Özkan, psikoonkoloji bölümünde kanser hastalığıyla beraber gelişen psikiyatrik tabloların tedavisinin yapıldığını, hastaya ve aileye psikolojik destek sunulduğunu belirtti.


İçeriği Paylaşın