Atilla Kavdır’ın Ölümüyle İlgili Açıklama

Atilla Kavdır’ın Ölümüyle İlgili Açıklama

Atilla Kavdır’ın Ölümüyle İlgili Açıklama

Bizi Takip Et


Sağlık Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde çift kol nakli yapıldıktan sonra hayatını kaybeden Atillah Kavdır`ın ölümünde tıbbi eksiklik ve ihmalin olmadığını açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi’nde 21 Ocak 2012 tarihinde çift kol nakli yapıldıktan sonra 4 Mayıs 2012’de hayatını kaybeden Atilla Kavdır’ın ölümü üzerine, Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu olağanüstü toplanarak, operasyon ve sonrasındaki süreç görüşüldü. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Kavdır’ın ölümünde herhangi bir ihmale rastlanmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu’nun 16 Mayıs 2012 tarihinde yaptığı toplantı sonrasında alınan kararlarla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kompozit Doku Nakli Merkezinde ekstremite nakli yapılan Atilla KAVDIR isimli hastanın hayatını kaybetmesi sonucu Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu üyeleri Prof. Dr. İrfan ŞENCAN, Prof. Dr. M. Fatih AVŞAR, Prof. Dr. Hakan KORKMAZ, Doç. Dr. Selahattin ÖZMEN, Doç. Dr. Metin AKINCI,  Prof. Dr. Galip GÜZ, Prof. Dr. Ali ŞENGÜL, Prof. Dr. Dilek ARMAN, Doç. Dr. Onur ÖZLÜ, Doç. Dr. Dursun ARAS ve Doç. Dr. Seval İZDEŞ’in katılımıyla 16.05.2012 tarihinde Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ulus Ek Bina 4. Katındaki toplantı salonunda olağandışı olarak toplanmıştır.

Toplantıda; Atilla KAVDIR’a ait detaylı hasta dosyası incelenmiş ve nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer ÖZKAN’dan nakil süreci ve sonrası hakkında bilgiler alınmış, edinilen bu bilgiler çerçevesinde karar vermek üzere Prof. Dr. Ömer ÖZKAN toplantı dışında tutularak Komisyonumuzca;

·     Hastanın nakil operasyonu
·     Nakil sonrası erken dönem tıbbi takipler
·     Taburculuğu ve taburculuk sonrası takipler
·     Hastaneye ikinci yatış nedeni ve hastanedeki takip süreci hakkında ayrı ayrı  değerlendirme yapılmıştır.”

“TIBBİ BİR EKSİKLİK VEYA İHMAL TESPİT EDİLMEDİ”

Nakil operasyonu ve sonrası erken dönem takiplerinin tıbbi gereklere uygun olarak yürütüldüğü kanaatine varıldığı bildirilen toplantıyla ilgili açıklama şöyle devam ediyor:

“Hastanın genel durumu düzeldikten sonra tekrar bozulmasında temel etkenin nakil ameliyatları sonrası kullanılan bağışıklık sistemini baskılayıcı tedaviler ve sonucunda gelişen enfeksiyonlar olduğu kanaati oluşmuştur.

Sonuç olarak; Hastanın takip ve tedavisinde tıbbi bir eksiklik veya ihmal tespit edilmemiş olup hastanın ölümüne sebep olan durumun, nakil işlem sürecinin bir komplikasyonu olduğu kanaatine varılmıştır.”


İçeriği Paylaşın