Kenyalı Abdinoor Kayseri’de Sağlığına Kavuştu

Kenyalı Abdinoor Kayseri’de sağlığına kavuştu. Türkiye’de öğrenim gören 22 yaşındaki Kenyalı Albani Abdinoor Issack, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Kayseri’de birkaç sağlık kuruluşuna başvurdu. Abdinoor’a apandisitinin patladığı ve acil ameliyat olması gerektiği söylendi. Abdinoor ise Kenyalı bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği Memorial Kayseri Hastanesi’nde şiddetli ağrının nedeninin apandisit olmadığını, karın ve bağırsaklarda oluşan yapışıklıkların bu yakınmalara yol açtığını öğrendi.

Kenyalı Abdinoor Kayseri’de Sağlığına Kavuştu

Bizi Takip Et


KENYALI ABDİNOOR KAYSERİ’DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Hasan Uzer ve Prof. Dr. Alper Akcan tarafından ameliyat edilen Albani Abdinoor Issack, “Gereksiz yere apandisit ameliyatı olacaktım ama biraz daha geç kalınsaydı hayati tehlikem olabilirdi, kısa sürede sağlığıma kavuştuğum çok mutluyum” diye konuştu.

APANDİSİTİNİN PATLAMIŞ OLDUĞU SÖYLENDİ

Kenya’dan 1 yıl önce öğrenim görmek için Türkiye’ye gelen Albani Abdinoor Issack, Türkçeyi Aydın’da öğrendikten sonra üniversite eğitimi almayı planladığı Kayseri’ye geldi. Kenyalı arkadaşlarının yanında kalan Abdinoor, aniden rahatsızlandı.  Şiddetli karın ağrısı nedeniyle birçok sağlık kuruluşunun acil servisine giden Abdinoor’a apandisitinin patladığı söylendi. Ağrının başka bir nedeni olabileceğini düşünen Abdinoor ise arkadaşının tavsiyesi üzerine Memorial Kayseri Hastanesi’ne gelerek muayene oldu.

ABDİNOOR HASTANEDE TAKİBE ALINDI

Yapılan tetkiklerinin ardından Albani Abdinoor Issack, hastanede takibe alındı. Op. Dr. Hasan Uzer’in takip ettiği Abdinoor’da ağrıya neden olan bağırsaklardaki yapışıklık bulgularının gerilemediğini gözlemlendi. Bunun üzerine Dr. Uzer, Abdinoor ameliyata alındı. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Alper Akcan’ın da katıldığı ameliyat yaklaşık 2,5 saat sürdü. Ameliyatın ardından Albani Abdinoor Issack kısa sürede sağlığına kavuştu.

TAM ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Op. Dr. Hasan Uzer, cerrahi öncesinde hastanın karnının içinde tümöre benzeyen ve tüm karın yüzeylerini tutan odaklar olduğunu ifade ederek, “Patoloji sonucunda bu odakların tüberkülozun karın tutulumuna bağlı olduğunu belirledik. Bağırsakların dış yüzeyini ve karın zarını tutan bu tümöral yapılara müdahalede geç kalınsaydı hayati tehlike ortaya çıkacaktı” diye konuştu.

Prof. Dr. Alper Akcan ise birçok nedene bağlı oluşan bağırsak tıkanıklarının (İleus); karın ağrısı, gaz ve dışkının çıkarılamaması ile karında şişkinlikle kendini belli ettiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Kesin teşhis görüntüleme yöntemleri, fizik muayene ve kan tetkikleri ile konulabilir. Ancak tüberküloz peritonit, bağırsak tıkanıklığı nedenleri arasında ülkemizde çok nadir görülen sebeplerdendir.”


İçeriği Paylaşın